Bolånekunderna är mest nöjda med LF Bank och Skandiabanken

Länsförsäkringar Bank och Skandiabanken ligger i topp när kunderna får bedöma hur nöjda de är med olika aktörer på bolånemarknaden. Det visar den senaste kundnöjdhetsmätningen från Svenskt Kvalitetsindex.

Mätningen som presenteras i dag på morgonen visar hur nöjda privatkunderna är med bolån, sparande och privatlån. Dessutom har man undersökt kundnöjdheten bland företagskunder när det gäller fastighetslån. Överlag är det de mindre nischaktörerna som kommer ut bäst när det gäller privatkundernas betyg.

• I kategorin Bolån ligger Länsförsäkringar Bank i topp, följd av Skandia och SBAB.

• När det gäller Sparande toppar Avanza Bank, med Länsförsäkringar Bank som två. Därefter kommer gruppen ”övriga banker”, följd av Nordnet.

• Privatlån toppas av ICA Banken med Ikano Bank och Marginalen Bank som tvåa respektive trea.

• Företagskunders fastighetslån har SBAB som vinnare, med gruppen ”övriga banker” som tvåa och Handelsbanken som trea. Därefter kommer Swedbank.

Katarina Wetterholm, privatmarknadschef på Länsförsäkringar Jönköping, ger följande kommentar för Länsförsäkringars räkning när det gäller bolånebetyget:

– Att vi återigen har nöjda bolånekunderna visar på att vår kundnära och lokala modell än en gång visar sig framgångsrik när kunderna får säga sitt. Det är mycket glädjande att vi lever upp till våra kunders förväntan.

SKI skriver i sin analys att det överlag är tydligt att personlig service får höga betyg av kunderna, vilken skulle kunna ses som en varning för alltför långtgående digitalisering.

– Vi har ju sett en förflyttning mot digitala, nischade tjänster men årets resultat tyder på att pendeln kanske håller på att svänga tillbaka, säger Johan Parmler, VD på Svenskt Kvalitetsindex, i en kommentar.

Här kan du läsa mer om SKI-mätningen. 

10 december, 2018
Gunnar Loxdal