Danica Pension i Sverige sålt till Polaris-konsortiet för 2,6 Mdr kr

Danica Pension offentliggjorde under tisdagen att Danica Pension Sverige nu sålts till ett konsortium lett av riskkapitalbolaget Polaris och den tyska riskkapitlfonden Acathia.

Med i det köpande konsortiet finns också institutionella investerare som danska Sampension och Unigestion.

— Med försäljningen fokuserar Danica Pension sin verksamhet ytterligare och står med köpet av SEB Pension Danmark tidigare i år nu ännu starkare rustat för att utveckla de bästa pensionslösningarna till kunderna i Danmark och Norge, säger Danica i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 1,9 miljarder DKK eller 2,6 miljarder SEK.

Danica Pension Sverige har i dag cirka 150 000 privatkunder och 15 000 företagskunder. Företaget har cirka 60 anställda som kommer att behålla sina tjänster även under den nya ägaren.

Polaris är baserat i Köpenhamn och beskriver sig som ett ledande nordiskt private equity-bolag som i första hand investerar i medelstora företag med en omsättning mellan 20 och 150 miljoner euro. Bolaget grundades 1998 och har hittills investerar drygt 1 miljard euro i de fyra olika private equity-fonder man har satt upp. Polaris fokuserar på att investera i väl fungerande företag med en utvcecklingspotential.

Acathia har huvudkontoret i Frankfurt och fokuserar sina investeringar på europeiska företag i finanssektorn med en värdering överstigande 50 miljoner euro.

Affären kräver godkännande av Finansinspektionen och Konkurrensverket. Danica uppskattar att ett sådant godkännande kan komma under första halvåret 2019.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet.

11 december, 2018
Gunnar Loxdal