NewCap avvecklar i Sverige – säljer ut Monyx, NBA och förmedlarbolag

Danska NewCap Holding har beslutat att sälja och avveckla sin verksamhet i Sverige. East Capital köper verksamheten i Monyx Asset Management AB och Nordic Fund Service S.A. medan Söderberg & Partners köper NewCaps andelar av Hjerta-förmedlarna Factor, Norrfinans och SF Insurance och får en option på Hjertas andel av servicebolaget Nordic Brokers Association. Övrig verksamhet inom Hjerta Norden-koncernen avvecklas. 

— Verksamheten kräver stordrift för att fungera optimalt och vi bedömer att East Capital har goda förutsättningar att bedriva en fortsatt bra verksamhet för kunderna. Söderberg & Partners kommer att vara en stabil part för NBA Hjerta för att fortsätta vara ett väletablerat alternativ på den fria försäkringsmarknaden, säger VD i NewCap Ole Rosholm i en presskommentar.

Söderberg & Partners erbjuds att förvärva Hjerta Nordens innehav i Nordic Brokers Association via en option. Samtidigt är avsikten att nuvarande förmedlare i Hjerta, totalt ett 70-tal bolag, erbjuds samtidigt att bli nya huvudägare i bolaget.

— Vi har haft spännande och utvecklande år med att omdana NewCaps svenska verksamhet. Vi har på flera sätt avsevärt höjt kundkvaliteten. East Capital är ett välrenommerat och oberoende fondbolag som kan tillföra ytterligare expertis inom kapitalförvaltning. Söderberg & Partners blir en utomordentlig ägare som med fortsatt drivkraft kan förverkliga visioner och strategier som vi har utarbetat tillsammans med förmedlarna inom Hjerta. Jag känner mig tillfreds med att den verksamhet som vi byggt upp kommer att stå sig fortsatt stark i framtiden, säger Johan Wagman, koncernchef i Hjerta Norden, i sin kommentar.

12 december, 2018
Gunnar Loxdal