Pär Holmgren kandiderar till EU-parlamentet för Miljöpartiet

Pär Holmgren, naturskadespecialist på Länsförsäkringar, toppar tillsammans med kulturminister Alice Bah Kuhnke Miljöpartiets förslag till kandidatlista för EU-parlamentsvalet.  

Pär Holmgren är meteorolog och har varit anställd vid Länsförsäkringar i drygt tre år. Han har tidigare varit anställd på SVT och även på senare år synts mycket i media, bland annat i anslutning till sommarens värmebölja. Tidigare i år fick han utmärkelsen Årets Miljöhjälte av Värdsnaturfonden WWF i kategorin Klimat och ekologiska fotavtryck.

Under senare tid har han nämnt i flera sammanhang att han skulle vilja ägna sig mer åt internationellt arbete för klimatet och miljön.

Han uttalar sig så här i ett pressmeddelande från Miljöpartiet i dag med anledning av nomineringen till kandidatlistan:

– Jag är miljöpartist för att klimatet inte kan vänta. Det här är den sista mandatperioden EU har på sig för att bidra till en tillräckligt stor och snabb omställning för att klara klimatmålen. Därför har jag de senaste åren velat börja arbeta med klimatfrågan internationellt. Det är i den internationella politiken jag kan göra mest nytta för klimatet framöver.

13 december, 2018
Gunnar Loxdal