Ny affär på gång! Söderberg köper Consortum Kapitalförvaltning

Söderberg & Partners meddelar i dag att verksamheten i Consortum Kapitalförvaltning AB överlåts till Söderberg & Partners Securities AB. Därmed bygger Söderberg & Partners vidare på strategin att bli en ledande aktör inom private banking. 

Consortum grundades 1967 och är sedan 1996 ett renodlat kapitalförvaltningsbolag.  Consortum Kapitalförvaltning har i dag 19 anställda med kontor i Stockholm och Borås. Företaget har 3,5 miljarder kronor under förvaltning och hade förra året en omsättning om 45,2 miljoner kronor. Resultatet efter skatt uppgick till 10,4 miljoner kronor.

Consortums VD Patrik Inge säger så här i en presskommentar, som en bakgrund till affären:

— För att utveckla kunderbjudandet ytterligare har vi valt att ansluta till Söderberg & Partners Securities. Valet av partner var enkelt, deras raka och transparenta upplägg gör att kundernas framgång står i fokus. Det går helt i linje med vår syn på hur denna typ av verksamhet ska bedrivas. Tillsammans med mina medarbetare ser jag fram emot att bidra till fortsatt tillväxt för Söderberg & Partners och att bli delaktig i att skapa branschens främsta aktör inom Private Banking.

Söderberg & Partners VD och koncernchef Gustaf Rentzhog lämnar följande kommentar:

— Det är en spännande resa vi gör mot ett ännu mer konkurrenskraftigt Söderberg & Partners. Jag ser fram emot att välkomna nya medarbetare som vill bli en del av våra redan fantastiska team – de blir ett starkt och välkommet tillskott i den expansion som pågår. Patrik Inge kommer att ha en ledande roll i att utveckla och stärka förmögenhetsförvaltningen på Söderberg & Partners. Den senaste tidens förvärv hjälper oss onekligen att nå målet om att bli den största och mest attraktiva aktören på flera av våra områden.

19 december, 2018
Gunnar Loxdal

Michaela Bruneheim om planerna för lanseringen av Evident Life

6 timmar Läs mer
Folksam riktar hård kritik mot förslaget om retroaktiv flytträtt
5 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Norska Finanstilsynet beslutar om avveckling för Tide Forsikring AS
1 dag Läs mer

Nu har Exceed Capital beslutat att avveckla verksamheten

1 dag Läs mer
Folksam Sak köper äldreboende i Helsingborg för 202 Mkr
1 dag Läs mer
"Den svenska tolkningen av rättvisa, alla jävlar ska ha det lika illa."
Movestics Stefan Klohammar uttrycker på sin blogg sin frustration över de pågående förändringarna av premiepensionssystemet
Länsförsäkringar: Allt fler vill investera i hållbara aktiefonder
1 dag Läs mer
HD beslutade om prövningstillstånd för Folksams tvist om husbilsskada
2 dagar Läs mer
Itello satsar på mindre livbolag tillsammans med Future Core
2 dagar Läs mer
Ny promemoria om hållbarhetsinformation inom finanssektorn
2 dagar Läs mer
Sylvia Eljuga går från Brummer Life till minPension
2 dagar Läs mer
En halv miljard till mikrolån! Skandia storinvesterar i ny fond
2 dagar Läs mer