Storebrand säljer Nordben Life & Pensions till Monument Re

BenCo Insurance Holding BV med Storebrand som majoritetsägare har tecknat ett avtal om att sälja sitt dotterbolag på Guernsey, Nordben Life and Pension Insurance Co Limited, till Monument Re Limited. 

— Jag är väldigt nöjd med den här lösningen för Nordben. Storebrand, som majoritetsägare i BenCo, ser försäljningen av Nordben som ett väldigt positivt steg vidare för bolaget. De senaste åren har Storebrand etablerat en partnerskapsmodell för internationella lösningar och denna transaktion är det naturliga nästa steget. Kunder och anställda kommer att tas väl omhand av Monument Re, något som har varit viktigt för oss under processen. Monument Re har god erfarenhet av investeringar i europeiska försäkringsbolag, de känner väl till verksamheten och bolaget kommer att fortsätta att vara lokaliserat på Guernsey. Vi ser fram emot att arbeta med Nordben under nytt ägarskap, säger Geir Holmgren, VD för Storebrand Livsforsikring AS, i en presskommentar.

Nordben startade 1985 och var länge marknadsledande när det gällde internationella pensionsplaner för storföretag i Norden.Bolaget upphörde med att teckna ny affär år 2016, och har i dag en portfölj med 7 500 försäkringsavtal och ett förvaltat kapital på 6 miljarder kronor.

Storebrand förväntar sig att försäljningen av Nordben ska kunna genomföras under första kvartalet 2019, efter erforderliga myndighetstillstånd.

Ägare i BenCo vid sidan av majoritetsägaren Storebrand är de finländska bolagen Mandatum Life och Varma med tillsammans drygt 10 procent av aktierna. BenCo äger i dag även Euroben med säte på Irland, samt trustbolaget Nordic International Benefits.

Här hittar du Nordbens senaste årsredovisning. 

27 december, 2018
Gunnar Loxdal

Christer Ragnar vann i domstol om skatt på uttag ur k-försäkring

10 timmar Läs mer
Johannes Ekström utsedd till ny CFO för mySafety Group
17 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
10,3 procents avkastning i Tredje AP-fonden första halvåret
9 timmar Läs mer

Nytt verktyg från SEB ska lyfta fram ojämlikheten i pensionerna

14 timmar Läs mer
Itello förvärvade norska konsult- och aktuariebolaget Eikos AS
11 timmar Läs mer
"Hela pensionsvärldens kollektiv av informatörer måste bli inspiratörer."
Företagarnas VD Günther Mårder ger råd till pensionsbolagen, som han menar bjuder på för lite av humor och underhållning. Ur intervju hos Brummer & Partners.
Greater Than ökade omsättningen med 19 procent andra kvartalet
12 timmar Läs mer
Afa: Lärarna blir sjukskrivna när terminen startar
16 timmar Läs mer
100 euro i rabatt för Sak & Livs läsare på årets stora europeiska event om skadehantering!
17 timmar Läs mer
Alm Brand uppjusterar helårsprognosen efter resultatet första halvåret
1 dag Läs mer
Alexander Santrisi går till Säkra Stockholm Nowa AB
1 dag Läs mer
Domstol tvingar Växjö kommun att göra om förmedlarupphandling
1 dag Läs mer