Storebrand säljer Nordben Life & Pensions till Monument Re

BenCo Insurance Holding BV med Storebrand som majoritetsägare har tecknat ett avtal om att sälja sitt dotterbolag på Guernsey, Nordben Life and Pension Insurance Co Limited, till Monument Re Limited. 

— Jag är väldigt nöjd med den här lösningen för Nordben. Storebrand, som majoritetsägare i BenCo, ser försäljningen av Nordben som ett väldigt positivt steg vidare för bolaget. De senaste åren har Storebrand etablerat en partnerskapsmodell för internationella lösningar och denna transaktion är det naturliga nästa steget. Kunder och anställda kommer att tas väl omhand av Monument Re, något som har varit viktigt för oss under processen. Monument Re har god erfarenhet av investeringar i europeiska försäkringsbolag, de känner väl till verksamheten och bolaget kommer att fortsätta att vara lokaliserat på Guernsey. Vi ser fram emot att arbeta med Nordben under nytt ägarskap, säger Geir Holmgren, VD för Storebrand Livsforsikring AS, i en presskommentar.

Nordben startade 1985 och var länge marknadsledande när det gällde internationella pensionsplaner för storföretag i Norden.Bolaget upphörde med att teckna ny affär år 2016, och har i dag en portfölj med 7 500 försäkringsavtal och ett förvaltat kapital på 6 miljarder kronor.

Storebrand förväntar sig att försäljningen av Nordben ska kunna genomföras under första kvartalet 2019, efter erforderliga myndighetstillstånd.

Ägare i BenCo vid sidan av majoritetsägaren Storebrand är de finländska bolagen Mandatum Life och Varma med tillsammans drygt 10 procent av aktierna. BenCo äger i dag även Euroben med säte på Irland, samt trustbolaget Nordic International Benefits.

Här hittar du Nordbens senaste årsredovisning. 

27 december, 2018
Gunnar Loxdal