Gjensidige utökar ägandet i Paydrive efter nyemission

Gjensidige ökar sin ägarandel i insurtechbolaget Paydrive i samband med en nyemission på 16 miljoner kronor som genomförts under hösten, meddelar Paydrive. Andra ägare som deltagit i nyemissionen är NFT Ventures och Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag.

Paydrive erbjuder digitala bilförsäkringar där premien baseras på hur man kör. Paydrive har i dag nära 8 000 kunder och fortsätter att växa.

— Under årets första 11 månader körde Paydrives kunder sammanlagt över 5,7 miljoner mil. En analys av denna unika kördata visar att hastighetsöverträdelserna bara utgjorde 25% av sträckan, att jämföra med Sverigesnittet som i Trafikverkets mätningar låg på 55%, säger Paydrives VD och grundare Andreas Broström i en presskommentar.

Enligt Gjensidige är man mycket nöjda med skadeutfallet för Paydrives bilförsäkring.

— Efter att ha följt och investerat i den här pionjärverksamheten under en längre period, kan vi se att vi verkligen skapar nytta för bilägarna. Paydrive erbjuder en nyskapande försäkring som bidrar till att minska skadorna. Kunderna uppskattar speciellt möjligheten att kunna påverka premien med hjälp av sitt eget körbeteende, säger Fredric Widlund, Landschef Pris & Produkt vid Gjensidige Sverige, i en kommentar.

— Gjensidiges har skapat trygga försäkringslösningar i över 200 år. Att vara med och utveckla framtidens digitala försäkringsprodukter är naturligt för oss, och det är glädjande att se Paydrive skapa en ny kategori inom svensk bilförsäkring.

Under hösten har Paydrive lanserat sitt samarbete med Telia Sense med konceptet Paydrive Connect. Paydrive har också breddat sitt erbjudande från att enbart rikta sig till privatpersoner till att även omfatta företagsägda personbilar och lätta lastbilar.

28 december, 2018
Gunnar Loxdal

Här är Konsumentverkets kritik mot försäkringsförmedlare och bolag

19 timmar Läs mer
Nu har Swedbank Försäkring över 200 Mdr kr i förvaltat kapital
1 dag Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Pensionsmyndigheten handlar upp marknadsundersökningar
19 timmar Läs mer

8,5 % avkastning första halvåret i Alectas förmånsbestämda portfölj

1 dag Läs mer
Länsförsäkringar varnar för sadelliga på stöldturné
19 timmar Läs mer
"One Hedvig took Sweden into the quarter-finals. Another takes Sweden into the future."
Försäkringsbolaget Hedvig försöker sola sig i glansen av målvaktsinsatsen i Sveriges åttondelsfinal i fotbolls-VM.
Handelsbanken Livs förvaltade kapital steg till rekordnivån 163 Mdr
1 dag Läs mer
Karlstad missade pensionskostnad — får skattetillägg på 0,7 Mkr
1 dag Läs mer
HDI Global Specialty ny försäkringsgivare för Brims fullgörandeförsäkring
1 dag Läs mer
If: Folk gör fel när de insjuknar utomlands
1 dag Läs mer
7,4 % avkastning första halvåret för SEB:s tjänstepensionskunder
2 dagar Läs mer
Nu är 145 fonder klara enligt det nya premiepensionsavtalet
2 dagar Läs mer