Länsförsäkringar varnar för att betala räkningar i januari för sent

Med utgångspunkt från att januari är en tuff månad för många, går Länsförsäkringar ut med en varning för att betala räkningar för sent.

Är det något du ska prioritera så är det räkningarna, menar Länsförsäkringar, och ger exempel på hur en obetald telefonräkning på 600 kronor kan bli 250 procent dyrare för att den inte betalas i tid.

– Det gäller att fråga sig själv om en fattigjanuari beror på en enstaka händelse eller om man möjligen behöver ta ett större grepp kring sin privatekonomi. Att ifrågasätta alla utgifter och att börja bygga upp en buffert tillhör då det allra viktigaste, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar, i en presskommentar.

– En obetald räkning kan snabbt växa sig mycket dyrare och slutar till sist hos Kronofogden. Ta kontakt med den som skickat räkningen till dig, ofta har ni båda ett intresse av att lösa saken innan det går så långt.

8 januari, 2019
Gunnar Loxdal