Söderberg & Partners köper 21% av norskt private banking-bolag

Söderberg & Partners går nu in på private banking-marknaden även i Norge. Genom en investering på 100 miljoner NOK förvärvar man 21 procent av norska Forvaltningshuset AS, som beskrivs som den snabbast växande oberoende finansiella rådgivaren i Norge.

Forvaltningshuset grundades 2006 med ambitionen att vara ett oberoende alternativ till de traditionella aktörerna inom finansiell rådgivning. Kunder är förmögna privatpersoner, stiftelser och organisationer.

Företaget har i dag cirka 70 medarbetare och är därmed en av de större aktörerna på den norska private banking-marknaden. Huvudkontoret ligger i Oslo, därutöver finns bolaget på fem andra orter i Norge; Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen och Tønsberg. Totalt har man i dag cirka 6 miljarder kronor under förvaltning. Forvaltningshuset har status som oberoende rådgivare, under Mifid II-reglerna.

— Forvaltningshuset har sedan etableringen för tretton år sedan varit en utmanare på den norska finansiella rådgivningsmarknaden och vi har haft en stark kundtillströmning. Nu vill vi ta nästa steg i vår resa och alliansen med Söderberg & Partners kommer att ge oss ytterligare styrka och skalfördelar till att göra det, säger styrelseordförande i Forvaltningshuset, Tore Malme, i en presskommentar.

Enligt norska nyhetstjänsten E24.no uppgår Söderberg & Partners investering till 100 miljoner NOK. För den summan förvärvar man 21 procent av bolaget.

Söderberg & Partners koncernchef Gustaf Rentzhog kommenterar affären så här:

— Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen och medarbetarna i Förvaltningshuset för att fortsätta utmana storbankerna och andra konkurrenter i Norge. Förvaltningshuset har en stark organisation, en gedigen rådgivningsmetodik och en oberoende plattform. Tillsammans tror jag att Förvaltningshuset och Söderberg & Partners blir en stark spelare på marknaden de kommande åren.

Forvaltningshuset Norge AS Bergen hade under 2017 intäkter på 90,1 (72,5) miljoner NOK och ett resultat före skatt på 2,8 (5,9) miljoner NOK.

9 januari, 2019
Gunnar Loxdal

Nu har Exceed Capital beslutat att avveckla verksamheten

7 timmar Läs mer
Länsförsäkringar: Allt fler vill investera i hållbara aktiefonder
7 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Norska Finanstilsynet beslutar om avveckling för Tide Forsikring AS
42 minuter Läs mer

HD beslutade om prövningstillstånd för Folksams tvist om husbilsskada

1 dag Läs mer
Folksam Sak köper äldreboende i Helsingborg för 202 Mkr
7 timmar Läs mer
"Nu är det fritt fram för fondbolag att mjölka dina fonder på extra pengar, det är slutsatsen av tingsrättens frikännande av Allras ledning."
Jonas Lindmark, Morningstar, drar en slutsats av tingsrättsdomen i Allra-målet.
Itello satsar på mindre livbolag tillsammans med Future Core
1 dag Läs mer
Ny promemoria om hållbarhetsinformation inom finanssektorn
1 dag Läs mer
Sylvia Eljuga går från Brummer Life till minPension
1 dag Läs mer
En halv miljard till mikrolån! Skandia storinvesterar i ny fond
1 dag Läs mer
Länsförsäkringar: Båtstölder gick ned 60 % i mars-april
1 dag Läs mer
Alecta: Varannan pensionskund skräms av corona-krisen
1 dag Läs mer