AMF Fastigheter får Ahlsells huvudkontor som hyresgäst

AMF Fastigheter meddelade på torsdagen att byggleverantören Ahlsell flyttar sitt huvudkontor till en fastighet i Marievik i södra Stockholm, som ägs av AMF.

Ahlsell beskrivs som nordens ledande distributör av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för professionella användare inom bland annat VVS, el, industri och bygg. Det svenska huvudkontoret flyttar nu till Marievik där man från och med maj kommer att hyra cirka 3 800 kvadratmeter.

— Ahlsell är ett fantastiskt tillskott till Marievik. De är ett spännande bolag som är välkänt och uppskattat bland en mängd av Sveriges tekniska branscher. Vi är övertygade om att de kommer att trivas i området och de flyttar till en vacker utsikt över Årstaviken och Södermalm, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter, i en presskommentar.

AMF äger sex kontorsfastigheter i Marievik med en uthyrbar area på totalt cirka 100 000 kvadratmeter. Den fastighet dit Ahlsell flyttar är på cirka 16 000 kvadratmeter och är enligt AMF Fastigheter nästan fullt uthyrd.

17 januari, 2019
Gunnar Loxdal