Pensionsmyndigheten öppnade inte mejlen — under nio års tid

Under nio års tid har folk skickat mejl till en adress på Pensionsmyndigheten — men myndigheten har aldrig öppnat e-posten. Det berättar Dagens Nyheter. 

Det handlar om mejl som har skickats till adressen info@pensionsmyndigheten.se. E-postadressen registrerades 2010 i samband med att den nya myndigheten skapades.

Enligt Dagens Nyheter har ingen därefter öppnat de mejl som skickats till adressen, inte förrän i november förra året när misstaget upptäcktes.

Pensionsmyndigheten kan inte säga säkert om adressen har publicerats på hemsidan, men uppenbarligen har många uppfattat det som att detta är den officiella myndighetsadressen. Totalt har myndigheten upptäckt över 1 000 mejl som har skickats. En del av dem är reklam, men det finns också högst seriösa frågor som ansökningshandlingar till utlysta tjänster, förfrågningar om att ta del av handlingar och frågor från allmänheten om pensionsbeslut.

– Det är inte alls acceptabelt, det är extremt klandervärt tycker jag, säger myndighetens administrativa chef Henrik Engström till Dagens Nyheter.

Här kan du ta del av artikeln i Dagens Nyheter. 

18 januari, 2019
Gunnar Loxdal