Moderna ökade premievolymen 7,7 % under Q4 tack vare djurförsäkring

Trygkoncernens affärsområde för verksamheten i Sverige ökade under fjärde kvartalet premievolymen brutto med 7,7 procent, räknat i SEK. Det framgår av Trygs rapport för 2018 som presenterades i dag. Förra året var motsvarande siffra för fjärde kvartalet 5,1 procent. Ökningen beror bland annat på tillväxten inom djurförsäkring; även motorförsäkring och olycksfallsförsäkring bidrog till tillväxten. 

Under fjärde kvartalet 2018 steg premievolymen i Sverige till 361 (355) miljoner räknat i DKK och det tekniska resultatet ökade till 38 (30) miljoner DKK. Combined ratio förbättrades till 89,2 (91,3) procent. Förbättringen av combined ratio hänger bland annat samman med effektiviseringar av verksamheten; på två år har administrationskostnadsprocenten gått ned nästan 3 procentenheter.

Premievolymen för hela 2018 uppgick för affärsområdet Sverige till 1 471 (1 487) miljoner DKK. Det försäkringstekniska resultatet steg till 201 (171) miljoner DKK. Combined ratio förbättrades till 86,0 (88,1) procent.

Affärsområdet Sverige står i dag för cirka 8 procent av den totala volymen i Trygkoncernen.

Inom svensk företagsförsäkring, som inte ingår i affärsområdet Sverige i Tryg-koncernen utan i affärsområdet Corporate, var premietillväxten 3,6 procent i DKK. Sverige står för 20 procent av premievolymen inom detta affärsområde. Lönsamheten behöver dock öka i Sverige, enligt Tryg:

— I Sverige genomfördes väsentliga åtgärder för att förbättra lönsamheten, särskilt inom vissa segment. Lönsamheten behöver fortfarande öka inom motorförsäkring och ansvar, heter det i Trygs redovisning.

För Trygkoncernen som helhet ökade premievolymen förra året till 18,7 (18,0) miljarder DKK och det tekniska resultatet uppgick till 2,8 (2,8) miljarder DKK. Combined ratio steg till 85,1 (84,4) procent. Under fjärde kvartalet ökade premierna till 5,1 (4,5) miljarder DKK och tekniskt resultat låg på 0,6 (0,6) miljarder DKK. Combined ratio steg till 88,2 (86,0) procent.

22 januari, 2019
Gunnar Loxdal

Impilo: Vi vill stötta Euro Accidents ledning på den inslagna vägen

2 dagar Läs mer
Carl-Magnus Löfström lämnar Collectum för Pensionsmyndigheten
2 dagar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Humlegården kan få bygga kontor i Hammarby Sjöstad
4 minuter Läs mer

Allra-koncernen gick back förra året med 73 miljoner kronor

2 dagar Läs mer
FI: Bankernas problemlån ökar, men lönsamheten är god
2 dagar Läs mer
"Varför ska bara sportstjärnor få ha sjukvårdsförsäkringar?"
Lotta Engzell-Larsson filosoferar i Dagens Industri om attityden till småföretagets behov av sjukvårdsförsäkringar. (16/4)
Insr stärkte sitt kapital genom private placement
2 dagar Läs mer
Göran Persson: Mer pengar måste tillföras pensionssystemet
2 dagar Läs mer
Pensiono kallar till bolagsstämma för att genomföra nyemission
3 dagar Läs mer
Majoritet i riksdagen säger nej till regeringens förslag om flytträtt
3 dagar Läs mer
KPA först ut i finanssektorn med hbtq-certifiering
3 dagar Läs mer
Länsförsäkringar Göinge köper hus i Kristianstad
3 dagar Läs mer