Moderna ökade premievolymen 7,7 % under Q4 tack vare djurförsäkring

Trygkoncernens affärsområde för verksamheten i Sverige ökade under fjärde kvartalet premievolymen brutto med 7,7 procent, räknat i SEK. Det framgår av Trygs rapport för 2018 som presenterades i dag. Förra året var motsvarande siffra för fjärde kvartalet 5,1 procent. Ökningen beror bland annat på tillväxten inom djurförsäkring; även motorförsäkring och olycksfallsförsäkring bidrog till tillväxten. 

Under fjärde kvartalet 2018 steg premievolymen i Sverige till 361 (355) miljoner räknat i DKK och det tekniska resultatet ökade till 38 (30) miljoner DKK. Combined ratio förbättrades till 89,2 (91,3) procent. Förbättringen av combined ratio hänger bland annat samman med effektiviseringar av verksamheten; på två år har administrationskostnadsprocenten gått ned nästan 3 procentenheter.

Premievolymen för hela 2018 uppgick för affärsområdet Sverige till 1 471 (1 487) miljoner DKK. Det försäkringstekniska resultatet steg till 201 (171) miljoner DKK. Combined ratio förbättrades till 86,0 (88,1) procent.

Affärsområdet Sverige står i dag för cirka 8 procent av den totala volymen i Trygkoncernen.

Inom svensk företagsförsäkring, som inte ingår i affärsområdet Sverige i Tryg-koncernen utan i affärsområdet Corporate, var premietillväxten 3,6 procent i DKK. Sverige står för 20 procent av premievolymen inom detta affärsområde. Lönsamheten behöver dock öka i Sverige, enligt Tryg:

— I Sverige genomfördes väsentliga åtgärder för att förbättra lönsamheten, särskilt inom vissa segment. Lönsamheten behöver fortfarande öka inom motorförsäkring och ansvar, heter det i Trygs redovisning.

För Trygkoncernen som helhet ökade premievolymen förra året till 18,7 (18,0) miljarder DKK och det tekniska resultatet uppgick till 2,8 (2,8) miljarder DKK. Combined ratio steg till 85,1 (84,4) procent. Under fjärde kvartalet ökade premierna till 5,1 (4,5) miljarder DKK och tekniskt resultat låg på 0,6 (0,6) miljarder DKK. Combined ratio steg till 88,2 (86,0) procent.

22 januari, 2019
Gunnar Loxdal

Söderberg i rekordstor upphandling av företagsförsäkring

5 timmar Läs mer
Sveland Djurförsäkring rekryterar ny HR-chef till ledningen
4 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Länsförsäkringar: Vi sparar allt mer till våra barn
5 timmar Läs mer

Svensk Försäkring: Uppsala kommun bäst på klimatanpassning

12 timmar Läs mer
Agria: Så skyddar du katten från värmeslag
12 timmar Läs mer
"Nationen är ett ömsesidigt försäkringsbolag."
Debattören och författaren Carl Hamilton hittar en metafor för att beskriva samhällskontraktet. DN 13 mars 2019.
Movestic: Bara var sjätte svensk är aktiv i sitt pensionssparande
12 timmar Läs mer
HD meddelade PT i mål om trafikskadeersättning från Zurich
1 dag Läs mer
Annika Saramies in i styrelsen för pensionsutmanaren Advinans
1 dag Läs mer
Folksam: Barnsäkerheten är eftersatt i husbilar
1 dag Läs mer
Mats Langensjös radikala förslag om förvalet i premiepensionen
1 dag Läs mer
AMF lovar att investera minst 2 Mdr kr i Traton
1 dag Läs mer