ProSkandia kampanjar för Leif Hansson till Skandias fullmäktige

Kryssa Leif! Det är uppmaningen från ägarföreningen ProSkandia under det pågående valet till Skandias fullmäktige. 

Röstningen till Skandias högsta beslutande organ fullmäktige inleddes den 15 januari och pågår fram till den 15 februari. Fullmäktige utser Skandias styrelse och fattar alla ägarbeslut. Sju ledamöter av de totalt 21 medlemmarna i fullmäktige ska utses.

På valsedeln finns sex ledamöter vars mandatperiod går ut i samband med bolagsstämman den 8 maj, samt åtta nya kandidater. Röstsedeln har tagits fram av valberedningen med fem representanter för företags- som privatkunder i Skandia. De personer som är kandidater för omval är ProSkandias ordförande Leif Hansson, tidigare fondbolags-VD Kajsa Lindståhl, tidigare VD vid Fondbolagens Förening Pia Nilsson, f d vice riksbankschef Irma Rosenberg, Fastums VD Jan-Åke Stenström samt Swedbanks tidigare privatekonom Ylva Yngveson.

I en lite ovanlig aktivitet för att gälla val till ett livbolags fullmäktige går nu ägarföreningen ProSkandia ut och kampanjar för att medlemmarna ska rösta på föreningens ordförande Leif Hansson, som tidigare varit divisionschef på Skandia.  ”ProSkandias ordförande Leif Hansson jobbar för värcdeskapande öppenhet och kundrespekt” heter det i föreningens kampanjmaterial.

— Bland kandidaterna finns flera medlemmar i ProSkandia, vilket vi förstås vill uppmärksamma. Framförallt är vi glad över att vår ordförande Leif Hansson ställer upp igen. Det är viktigt för oss medlemmar. Så kryssa Leif, skriver föreningen på sin hemsida.

Föreningen nämner även att Kajsa Lindståhl, Irma Rosenberg, tidigare finanschef Per Johansson och tidigare regionchefen Inga-Lill Carlberg är medlemmar i ProSkandia. De två senare finns med på röstsedeln bland de nominerade för nyval. Övriga personer som har nominerats av valberedningen för möjligt nyval är treasurychef Martin Bendixen, försäljnings- och kundanalytiker Karl-Gustav Bergqvist, professor Magnus Henrekson, HR- och kommunikationschef Karin Lagerstedt Woolford, advokat Göran Landerdahl och förvärvsansvarig Gustav Ruda. 

24 januari, 2019
Gunnar Loxdal