Björn Dalemo lämnar Trygg-Hansa — blir ny chef för LB Sak på LFAB

Länsförsäkringar meddelade i dag att Björn Dalemo har utsett till chef för LB Sak, som ansvarar för stödet till den lokala sakförsäkringsaffären på Länsförsäkringar AB. I dag arbetar han som Chief Underwriting Officer Scandinavia på Trygg-Hansa/Codan.

Björn Dalemo har arbetat på Trygg-Hansa sedan år 2002. Han tillträder sin nya tjänst senast den  7 juli 2019 och efterträder då Jimmy Fredrixon som i dag är tillförordnad chef.

— Länsförsäkringsbolagens sakförsäkringsaffär är ”motorn” i länsförsäkringsgruppens affärer och att stötta den utgör en stor och viktig del i Länsförsäkringar AB’s verksamhet. Vi är mycket glada över rekryteringen av Björn, som förutom att han har en gedigen erfarenhet och kompetens inom sakförsäkring, är en väldigt bra ledare och kommer bidra väl till en fortsatt god utveckling av sakförsäkringsaffären, säger Länsförsäkringar AB:s VD Fredrik Bergström i en kommentar.

Enheten LB Sak ansvarar för utveckling och support för länsförsäkringsbolagens sakförsäkringsprodukter, som produktspecialister, aktuariellt stöd, analyser, utbildning, skadeförebyggande arbete, skadereglering inom vissa områden, betalningshantering, utredningsverksamhet samt verksamhetsnära IT-förvaltning.

28 januari, 2019
Gunnar Loxdal