Magnus Julin utsedd till liv- och pensionschef på Max Matthiessen

Max Matthiessen meddelar i dag att man rekryterat Magnus Julin som chef för affärsområdet Liv & Pension. Han tillträder den 4 februari 2019 och kommer att ingå i koncernledningen. Närmast tidigare har han varit försäljningsdirektör på Movestic Liv & Pension, ett uppdrag som han lämnade i mars förra året.

Tidigare har han haft ett antal olika chefsroller inom försäljning och affärsutveckling på Skandia, bland annat som försäljningschef vid SkandiaLink och försäljningsdirektör vid Skandia i Danmark.

Tjänsten som chef för Liv & Pension inrättades i november förra året i samband med en omstrukturering av verksamheten. Liv & Pension är Max Matthiessens största affärsområde och omfattar cirka 300 medarbetare. I rollen som affärsområdeschef kommer Magnus Julin att vara ansvarig för att driva och utveckla affärsområdets verksamhet och kunderbjudande.

— Magnus har arbetat länge i branschen och har en gedigen erfarenhet av att leda försäljningsorganisationer med mycket goda resultat. Jag är övertygad om att han kommer att bidra starkt till Max Matthiessens fortsatta tillväxt och utveckling inom Liv & Pension, säger Bo Ågren, vd och koncernchef på Max Matthiessen.

— Det ska bli jätteroligt att börja på Max Matthiessen som har en mycket stark position i branschen. Jag ser fram emot att bygga vidare på detta fina arbete och att fortsätta leverera förstklassigt kundvärde, säger Magnus Julin i sin presskommentar.

29 januari, 2019
Gunnar Loxdal