Folksam: 1,3 miljoner idrottare får tillgång till vård för idrottsskador

Folksam meddelar i dag att sedan Brottningsförbundet och Korpen anslutit sig till Folksams tjänst Råd och Vård för idrottsskador har nära 1,3 miljoner idrottsutövare tillgång till snabb experthjälp av fysioterapeuter och läkare specialiserade på idrottsskador.

Med de två senaste avtalen är sammanlagt sex olika idrottsförbund anslutna Folksams tjänst Råd och Vård för idrottsskador, som innebär att en idrottare när som helst mellan 8 och 17 kan ringa en fysioterapeut och få snabb hjälp med en skada. Förutom brottare och korpidrottare gäller avtalen spelare inom basket, fotboll och innebandy samt orienterare. Idrottare kan även snabbt få besöka en fysioterapeut eller en läkare för att få en bedömning av skadan.

– Det är vårt engagemang i kunderna som är grogrunden till förflyttningen från traditionell försäkring till en tjänst som har potential att hjälpa mer än en miljon idrottare. Det är särskilt roligt att se att bland dem som använt Råd och Vård för idrottsskador är hela 98 procent nöjda med den hjälp de fått, säger Lena Lindqvist på Folksam, initiativtagare till tjänsten Råd och Vård för idrottsskador.

Några av de problem som ofta uppstår för idrottare är — förutom olycksfallsskador och överbelastning — förslitningar, ont i axlarna eller schlatterknä. De fysioterapeuter som bemannar telefonerna för Råd och Vård för idrottsskador är specialiserade på just denna typ av skador.

– Brottare får till exempel andra typer av skador än utövare inom bollsporterna. Det är vanligt med överbelastning, att man sträcker sig, eftersom man har kroppskontakt och den andra personen håller emot, berättar Lena Lindqvist.

Råd och Vård för idrottsskador är en tjänst som ingår i det försäkringspaket som idrottsförbunden tecknar med Folksam. Ytterligare avtal är på väg in. Den 1 april ansluts Svenska Amerikansk fotbollförbundet till tjänsten, och i sommar ansluts alla skidåkare. Folksams mål är att tjänsten ska vara öppen för alla idrottare i närmare 55 idrottsförbund.

4 februari, 2019
Gunnar Loxdal

Nu har Exceed Capital beslutat att avveckla verksamheten

7 timmar Läs mer
Länsförsäkringar: Allt fler vill investera i hållbara aktiefonder
8 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Norska Finanstilsynet beslutar om avveckling för Tide Forsikring AS
1 timme Läs mer

HD beslutade om prövningstillstånd för Folksams tvist om husbilsskada

1 dag Läs mer
Folksam Sak köper äldreboende i Helsingborg för 202 Mkr
7 timmar Läs mer
"Marknaden brukar fungera som sämst när man behöver den som mest."
Riksbankchef Stefan Ingves om läget under corona-krisen
Itello satsar på mindre livbolag tillsammans med Future Core
1 dag Läs mer
Ny promemoria om hållbarhetsinformation inom finanssektorn
1 dag Läs mer
Sylvia Eljuga går från Brummer Life till minPension
1 dag Läs mer
En halv miljard till mikrolån! Skandia storinvesterar i ny fond
1 dag Läs mer
Länsförsäkringar: Båtstölder gick ned 60 % i mars-april
1 dag Läs mer
Alecta: Varannan pensionskund skräms av corona-krisen
1 dag Läs mer