Javiera Ragnartz lämnar AMF — blir VD på SEB Investment Management

I dag meddelades att AMF:s kapitalförvaltningschef Javiera Ragnartz kommer att lämna bolaget för att senare under året tillträda en tjänst som VD för SEB Investment Management. Hon tillträder sin nya befattning sommaren 2019.

Javiera Ragnartz anställdes som kapitalförvaltningschef våren 2017. Hon har tidigare bland annat arbetat på Riksbanken och som VD för Handelsbankens fondbolag, och tidigare haft ledande befattningar inom SEB.

SEB Investment Management AB utvecklar och förvaltar produkter till företag och finansiella institutioner, liksom privat-, pensions- och Private Banking kunder. Som VD för SEB Investment Management AB  kommer Javiera Ragnartz även att fungera som chef för division Investment Management. Hon får där i uppdrag är att stärka SEB:s erbjudande inom fondförvaltning och fortsätta arbetet med att utveckla hållbara investeringsprodukter. Hon kommer att rapportera till fondbolagets styrelse och i sin roll som divisionschef till SEB:s VD Johan Torgeby.

Enligt AMF inleds processen för att rekrytera en ny kapitalförvaltningschef omgående. Tills vidare kvarstår Javiera Ragnartz inom AMF för att säkerställa en ordnad överlämning.

— Jag vill tacka Javiera för hennes fina insatser på AMF, och önska henne lycka till i sin nya roll. Hon har genomfört viktiga förflyttningar inom vår kapitalförvaltning och varit en uppskattad chef och medarbetare, säger AMF:s VD Johan Sidenmark i en presskommentar.

Javiera Ragnartz ger följande kommentar:

— Att lämna AMF var inget lätt beslut att fatta. Jag har haft en mycket givande tid inom AMF, som är ett bolag med ett viktigt samhällsuppdrag, en sund strategi och med mycket kompetenta och engagerade medarbetare.

VD för SEB Investment Management AB och tillförordnad divisionschef för Division Investment Management är i dag Hans Ek.

4 februari, 2019
Gunnar Loxdal

Nu har Eir Försäkring fått koncession av Finansinspektionen

17 timmar Läs mer
Eric Leijonram utsågs till ny chefsjurist på Finansinspektionen
1 timme Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Folksam satsar mer på rekrytering av ny kompetens på techområdet
1 timme Läs mer

Lärarförsäkringar väljer Bliwa för sjukvårdsförsäkringen

21 timmar Läs mer
Pensionsmyndighetens nya tumregler för nivån på din pension
19 timmar Läs mer
"Hela pensionsvärldens kollektiv av informatörer måste bli inspiratörer."
Företagarnas VD Günther Mårder ger råd till pensionsbolagen, som han menar bjuder på för lite av humor och underhållning. Ur intervju hos Brummer & Partners.
Isabella Hugosson återvänder till Dahlgren & Partners
20 timmar Läs mer
Göran Stille går från ordförande till VD i Stadshypotek AB
1 dag Läs mer
If: Föräldrarnas brist på trafikvett ett växande problem vid skolorna
1 dag Läs mer
Björn Savén vann i miljardtvist om skatt på kapitalförsäkring
3 dagar Läs mer
Folksam: Taxiförare är sämst på att följa fartbegränsningar
3 dagar Läs mer
Länsförsäkringar: Lastbilsförare är starkare psykiskt än fysiskt
3 dagar Läs mer