AIG: Cyberskador i Norden ökade med 50 procent förra året

Under förra året ökade de anmälda cyberskadorna i Norden med omkring 50 procent, enligt statistik från AIG. 

Totalt hanterade AIG ett 30-tal cyberskador i Norden under förra året. Några av de vanligaste skadorna rörde dataintrång, phishing, skadlig programvara och DDOS-attacker. Enligt AIG ligger den kraftiga ökningen i linje med den allmänna bilden av att antalet cyberattacker de senaste åren har ökat och blivit mer allvarliga än tidigare.

AIG skriver att man förra året upplevde en stor ökning i efterfrågan på cyberförsäkring, och att man förväntar sig ytterligare tillväxt under 2019 med tanke på att medvetenheten om och intresset för cyberrisker växer.

I dag har AIG cirka 500 cyberförsäkringsavtal i Norden.

Här hittar du mer information om AIG:s statistik över cyberskador i Norden. 

6 februari, 2019
Gunnar Loxdal