Glöm FTF! Från och med i dag är det nya namnet Forena

I  dag är dagen då försäkringsbranschens fackförbund FTF  byter namn till Forena. Samtidigt lanserar förbundet en ny grafisk profil.

— Vi byter namn för att bli kändare och attraktivare för fler så att vi kan växa och framtidssäkra vår fackliga styrka. FTF var en förkortning som inte längre stod för något, medan namnet Forena för tankarna till att vi är facket som förenar försäkringsbranschen, säger Anders Johansson, förbundsordförande i Forena, i sin presskommentar.

Förbundet är sedan ett par år tillbaka inne i en förändringsprocess där varumärke och medlemserbjudanden setts över för att få förbundet att växa. I samband med detta identifierades behovet att hitta ett nytt namn och ett nytt utseende.

— Den nya grafiska profilen speglar Forenas förändringsresa och det nya innehåll vi arbetat fram de senaste åren. Medlemmarna kommer känna igen oss, men det ska synas att vi har blivit ett starkare och modernare fackförbund, säger Anders Johansson.

Beslut om namnbytet fattades i oktober 2018 då förbundsfullmäktige enhälligt röstade för att FTF skulle byta namn till Forena.

Här hittar du Forenas hemsida med den nya grafiska profilen.

12 februari, 2019
Gunnar Loxdal