Hedvigs grundare med på Forbes lista över 30 talanger under 30

Insurtechbolaget Hedvigs grundare Lucas Carlsén och Fredrik Fors listas av affärsmagasinet Forbes som två av trettio utvalda unga techtalanger i Europa.

Så här skriver Forbes i sin motivering till urvalet:

— Carlsen och Fors är medgrundare av Hedvig, ett insurtechbolag baserat i Stockholm. De vill göra försäkring, särskilt för hem och egendom, så strömlinjeformad som möjligt för konsumenten. Hedvig har hittills tagit in 3,2 miljoner USD i kapitaltillskott och den sociala medvetenhet som ligger i affärsmodellen gjorde att bolaget kom med i hubben Norrsken med inriktning på social betydelse, som startats av Klarnagrundaren Niklas Adalberth.

Hedvig lanserade sin första produkt, hemförsäkring, i maj 2018 och har enligt egen utsago vuxit exponentiellt i Sverige, huvudsakligen genom rekommendationer.

— Svenskar från hela landet har anslutit sig till Hedvig, det är ett bevis på att vår banbrytande tjänst ligger rätt i tiden, säger medgrundare och VD Lucas Carlsén i en presskommentar.

— I slutändan handlar det om att hjälpa människor att komma på fötter, det är vad vi drivs av. Det ger oss energi.

Samtidigt som antalet kunder har vuxit har Hedvig också effektiviserat processerna; på några månader har skadehanteringen och utbetalningarna enligt Hedvig snabbat upp med 30 procent. Skadehanteringen kan i dag gå på några minuter.

Av det överskott Hedvig kan komma att generera i framtiden kommer en viss andel att gå till välgörenhetsorganisationer.

Här kan du läsa artikeln i Forbes. 

12 februari, 2019
Gunnar Loxdal