Mercer lanserar egen pensionsfond på den svenska marknaden

Mercer — som ingår i den internationella förmedlarkoncernen Marsh & McLennan — väljer nu att lansera en egen pensionsfond på den svenska marknaden. 

Fonden heter Mercer Advantage Balanced Growth och investerar svenska aktier, globala aktier, tillväxtmarknadsaktier, stora och små bolag, korträntefonder, företagsobligationer och bostadsobligationer. Investeringsfilosofin baseras på en global fond med namnet Diversified Growth Fund som enligt Mercer har slagit sitt index år efter år sedan starten 2011.

— Det är bekymmersamt att så många svenskar känner sig stressade över sin framtida ekonomiska situation och något vi tar på största allvar. En bidragande faktor kan vara att alltmer ansvar för pensionen läggs på individen och har man inte intresse eller förståelse inom området kan det skapa oro. Därför är vi väldigt glada över att lansera en pensionsfond som är skapad åt våra kunder och deras anställda för att vara ett bra alternativ för en stabil tillväxt med ett rimligt risktagande – och till ett förmånligt pris, säger Oscar Lekander, Sales Director på Mercer Sverige, i en presskommentar.

Ett företag som har valt att erbjudande fonden för de anställdas pensionssparande är Adient som beskrivs som världsledande inom utveckling och tillverkning av stolar och säten till bilindustrin.

Här hittar du mer information om Mercers nya fondsatsning. 

19 februari, 2019
Gunnar Loxdal