Försäkringsarkivet har inlett frivillig likvidation av bolaget

• Så argumenterade Försäkringsarkivet på sin hemsida för tjänsten Mono, medan företaget var aktivt. Sidan har nu släckts ned. 

Insurtechföretaget Försäkringsarkivet Nordiska AB har inlett en frivillig likvidation av bolaget. Till likvidator har utsetts Ulf Sörvik, auktoriserad revisor vid BDO Sweden. 

Det ska sägas att beslutet om likvidation inte är överraskande. Tidigare under våren meddelade företaget att man beslutat att lägga ned verksamheten.

Idén bakom Försäkringsarkivet har varit att kunder kan samla informationen om sitt försäkringsskydd digitalt på ett och samma ställe, och får hjälp med information kring förnyelse och behovsanalys med mera. Tanken var att bolaget skulle få provisionsintäkter i samband med att kunder såg om sitt försäkringsbehov och bytte till ett nytt försäkringsbolag.

Tjänsten lanserades i en första version år 2015 och har bland annat funnits i form av en app för iOS och Android. Tjänsten relanserades i ett senare skede under varumärket Mono.

Men Försäkringsarkivet har haft problem när det gäller samarbetet med de traditionella försäkringsbolagen, vilket har orsakat förseningar och fördyringar. Befintliga ägare har meddelat att man inte avser att bidra med ytterligare finansiering, och några andra ägare har inte gått att hitta.

Under år 2017 hade Försäkringsarkivet 0 (0) kronor i omsättning och uppvisade ett resultat på —3,8 (—2,6) miljoner kronor. Från starten 2014 till och med 2017 uppgick de samlade underskotten till knappt 10 miljoner kronor.

7 maj, 2019
Gunnar Loxdal

JustInCase! Digitalt bolåneskydd i samarbete med Movestic

23 timmar Läs mer
Mats Andersson: Logiskt att avveckla PostNord Försäkringsförening
1 dag Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Skatteverket: Oklar skattesituation för pensionskassor efter ombildning
1 dag Läs mer

Fora återlämnar sitt tillstånd som försäkringsförmedlare

1 dag Läs mer
Länsförsäkringar gläds åt god avkastning för Bekväma fonder
1 dag Läs mer
"Det låter som att svensk ekonomi har gått från patient till narkoman."
Alectas pensionsekonom Staffan Ström på brunchdiskussion om nollräntan. Kommentaren syftar på att det hela tiden behövs nya fixar för att hålla ekonomin igång.
Generali ansluter sig till i nettonollutsläppsalliansen
1 dag Läs mer
Saabs captivebolag Lansen gör beståndsöverlåtelse till Malta
1 dag Läs mer
Årets fattigaste dag — och enligt LF är kvinnorna mest drabbade
2 dagar Läs mer
Topdanmarks combined ratio steg till 88,3 %
2 dagar Läs mer
Johan Fröberg utvecklar projekt för Skandias samhällsfastigheter
2 dagar Läs mer
If varnar: Tjuvar plundrar bostadshus efter sprängningar
2 dagar Läs mer