SH Pension beslutade att höja återbäringsräntan till 11 procent

• ”Det här är ett tryggt sparande som både har premiegaranti och samtidigt ger återbäring, för närvarande 11 procent. Det finns inget jämförbart lågriskalternativ på marknaden som kan erbjuda motsvarande traditionellt förvaltad försäkring – jag hoppas att fler upptäcker den!”, säger SH Pensions VD Annelie Helsing.

SH Pension meddelade på onsdagen att man med verkan från dagens datum den 1 september höjer återbäringsräntan för traditionellt förvaltad försäkring till 11 procent. 

SH Pension höjde senast sin återbäringsränta den 1 juli i år då återbäringen höjdes från 8 till 10 procent.

— Vi har en väldigt konkurrenskraftig traditionell försäkring som vi är glada över att vi sedan 1 juni kan erbjuda många fler att ta del av. Eftersom vi nu är en öppen tjänstepensionsförening har Sveriges företagare fått ett nytt kundägt alternativ för sitt långsiktiga sparande, säger SH Pensions VD Annelie Helsing i en kommentar.

SH Pensions förvaltningsportfölj består i dag av cirka 35 procent aktier, 35 procent direktägda fastigheter, 27 procent räntor och 3 procent alternativa tillgångar. Totalavkastningen per halvårsskiftet uppgick till 7,7 procent. 

Återbäringsräntan anges före skatt och vissa kostnader.

1 september, 2021
Gunnar Loxdal