Inte prenumerant? Klicka här för att registrera dig – helt gratis!

Glömt ditt lösenord?

Försäkringsnyheter i framkant
Torsdag 8 Juni 2023
Sök

Så motiverar Cinven att man valde att förvärva Säkra

• Cinven har genom åren genomfört 140 investeringar i private equity-företag. Totalt har man investerat cirka 39 miljarder euro genom sina investeringsfonder och har cirka 200 investorer som har placerat pengar i fonderna. I bolaget arbetar i dag ett 80-tal investeringsexperter.

En stabil affärsmodell, en stark företagsledning och bolagets starka varumärke. Det är några av de faktorer som Cinven lyfter fram i sin motivering till att man valt att investera i Säkra. 

På tisdagen informerades om att det internationella private equity-bolaget Cinven kommit överens med Adelis om att förvärva aktiemajoriteten i Säkra AB.

Investeringen är den fjärde i raden som sker genom Cinvens investeringsfond Strategic Financials Fund, SFF. Fonden lanserades i juli i år med ett totalt kapital på 1,5 miljarder euro.

Cinven motiverar i sin kommunikation förvärvet av Säkra med ett antal faktorer som talar för att det är en attraktiv investering:

  • Företagets högkvalitativa affärsmodell som genererar ett positivt kassaflöde och innebär en löpande intäktsbas.
  • Säkras starka position på de försäkringsmarknader man fokuserar på, med ett starkt varumärke och en långsiktig kundbas.
  • Bolagets trackrecord med stadig och uthållig tillväxt som har klarat av att leverera starka resultat under pandemin och under tidigare ekonomiska nedgångar.
  • Möjligheten att ytterligare accelerera företagets långsiktiga tillväxt, genom en kombination av organisk tillväxt och mindre förvärv.
  • Möjligheten till uthållig tillväxt på den underliggande försäkringsmarknaden under ekonomiska cykler.
  • Säkras starka ledning med VD Eva Pantzar Waage i spetsen tillsammans med en kvalificerad grupp talanger med expertkunskap inom olika specialområden.

Luigi Sbrozzi är partner och Co-Head för SFF-fonden. Han säger här i sin kommentar:

— Cinven är mycket nöjda med denna investering i Säkra. Det är en mycket attraktiv, motståndskraftig förmedlarverksamhet med specialistförsäkringsfokus, med starka långsiktiga tillväxtmöjligheter inom alla segment, samt en historia av uthållig tillväxt genom olika ekonomiska cykler. Investeringen stöds av en stark underliggande försäkringsmarknad i Sverige och är väl positionerad för att växa organiskt, med ytterligare uppsida genom kompletterande förvärv. Säkra erbjuder en skalbar plattform av hög kvalitet, med tillhörande fördelar för kunderna i takt med att verksamheten utvecklas och expanderar på lång sikt. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Säkras VD och hennes kollegor för att vidareutveckla och växa verksamheten.

Cinven har tidigare på försäkringsområdet bland annat investerat i Guardian Financial Services i Storbritannien och Viridium i Tyskland. I Storbritannien har man även investerat i finansiella företag som Partnership Assurance, NewDay och Premium Credit.

Cinven grundades 1977 och var initialt kopplat till pensionsplaner för brittiska kolindustrin; namnet stod ursprungligen för Coal Investment Nominees’ for Venture Capital. År 1995 knoppades Cinven av och fungerar i dag som ett partnerägt bolag inom private equity med huvudkontor i London. År 1999 startades de första kontoren utanför Storbritannien, i Paris och Frankfurt. I dag har man även kontor i Milano, Madrid, Luxemburg, Hongkong, Guernsey och New York.

6 september, 2022
Gunnar Loxdal
Premium

Hovrätten ändrade friande dom för bedrägeriförsök mot Trygg-Hansa

6 timmar Läs mer
Staffan Löfgren går till Euro Accident från Finansinspektionen
11 timmar Läs mer
En förbättrad skadehanteringskedja: Skogsbränder
Läs mer

Svensk Försäkring: Tillgångar i depåförsäkring ökade med 9,3 %

15 timmar Läs mer
ANNONS
Nytt förvärv i Norge – Söderberg köper 30 procent av Vestby & Fahre
7 timmar Läs mer
"Klåfingriga politiker har alltför länge tillåtits att i det tysta göra om pensionssystemet till ett dyrt och oöverskådligt bidragsträsk."
Staffan Ström på Twitter, kommenterar ledare i Dagens Nyheter om pensionspolitik
Pensionsmyndigheten: Sommarjobb ökar pensionen med 2 100 kr per år
13 timmar Läs mer
Ny undersökning från If: Fyra av tio svenskar har upplevt mental ohälsa
15 timmar Läs mer
Två bolag i Ymer Partners-gruppen har nu försatts i konkurs
1 dag Läs mer
Nordeuropa flyttar till ett ännu mer centralt läge i Stockholm
1 dag Läs mer
Svensk Försäkring: Stoppa planerna på prisreglering av försäkring!
1 dag Läs mer
Trygg-Hansa vann i miljontvist mot grävmaskinsbolag efter brand
1 dag Läs mer
Läs in fler artiklar

Sak & Liv Premium

Prenumerera på Sak & Liv Premium
– HELT KOSTNADSFRITT I 30 DAGAR!
Prenumerera nu

Har du redan ett konto? Logga in

Följ oss gärna i sociala medier: