Sak & Liv använder cookies för att analysera trafiken & förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen så godkänner du detta. ✕

Logga in

Inte prenumerant? Klicka här för att registrera dig – helt gratis!

Glömt ditt lösenord?

Återställ ditt lösenord

  • Köp Premium
  • Prenumerera
  • Platsannonser
  • Logga in
    • Min profil
    • Logga ut
Försäkringsnyheter i framkant
Onsdag 8 Februari 2023
Sök
Search for:
5 månader - Liv

Torgny Johansson om Futurs framgångar på livmarknaden

Foto: Futur Pension

• ”Det är tydligt att det varit nyttigt för Futur Pension att stå på egna ben”, säger VD Torgny Johansson som en förklaring till Futurs framgångar under de senaste åren.

En förklaring till Futur Pensions framgångar att bolaget inte konkurrerar med sina samarbetspartners genom att också egna säljkanaler. ”Vår roll är enbart att göra våra distributionspartners så framgångsrika som möjligt! Det är en styrka jämfört med de flesta andra aktörerna på marknaden”, säger Torgny Johansson, VD för Futur Pension sedan ett år tillbaka, i en intervju med Sak & Liv.

Futur Pension har vuxit snabbt de senaste åren.

Ja, faktiskt snabbast av alla livbolag på den svenska marknaden.

Och nu har Futur Pension vuxit så mycket att man är störst av alla bolag på den svenska livförsäkringsmarknaden räknat i inbetalade premier, framgår det av Svensk Försäkrings statistik.

Parallellt med marknadsframgångarna har Futur antagit en ny strategi, för att kunna stödja den fortsätta marknadstillväxten.

Sak & Liv har talat med Torgny Johansson, VD för Futur Pension sedan ett år tillbaka, om marknadsframgångarna, strategin framåt och planerna för bolaget i ett längre perspektiv.

Förra året var ni näst största bolag — och nu är ni allra störst när det gäller premievolym. Grattis till att ha erövrat förstaplatsen bland svenska livförsäkringsbolag!

— Tack! Men egentligen talar du med fel person. Den stora förklaringen till framgångarna är allt det som hände innan jag blev VD. Claes Carlson stod för ledarskapet under 22 år och byggde upp ett bolag som präglas av en entreprenöriell attityd. Till det kommer givetvis alla medarbetare som under lång tid ansträngt sig för att bolaget ska bli framgångsrikt. Min insats det senaste året är i det sammanhanget väldigt blygsam.

Med detta sagt: Vad tänker du är förklaringen till att tillväxten har varit så stark?

— Ser man till de senaste tre åren har bolaget gått från att vara helägt av Danske Bank till att bli helt självständigt. Det har absolut bidragit till att vi kunnat investera ännu mer och växa med våra partners. Vi har fortfarande en stark relation till Danske Bank, men det är tydligt att det varit nyttigt för Futur Pension att stå på egna ben.

— En förklaring är också att vi inte konkurrerar med våra partners med egna säljkanaler. Vår roll är enbart att göra våra distributionspartners så framgångsrika som möjligt! Det är en styrka jämfört med de flesta andra aktörerna på marknaden; vi är helt partnerberoende.

— Sedan har vi arbetat hårt för att utveckla vårt eget IT-system och har därför lyckats skapa helt integrerade digitala lösningar. En stor del av framgången är att vi har de tekniska möjligheterna att utveckla effektiva lösningar snabbt. Vårt egenutvecklade system är i praktiken sju år gammalt och det bidrar till stor flexibilitet.

Du har nu varit VD under ett år. Tidigare har du mest arbetat inom sakförsäkring. Vad kan du säga om skillnaden mellan att arbeta i ett sakbolag och i ett livbolag och vad som har överraskat dig mest med Futur som bolag?

— Sakförsäkring har överlag kommit längre i den digitala utvecklingen, speciellt privat sakförsäkring. Bolagen har varit framåtblickande och skapat nya digitala lösningar på ett sätt som livbranschen inte alltid har gjort, men jag tror vi är på väg ditåt.

— Många av våra konkurrenter slåss med gamla system som fungerar som bromskloss. I storbankerna kommer givetvis också bankens behov i första hand. Vi har nu en enklare situation och kan hålla fullt fokus på vår affär utan att behöva snegla åt något annat håll.

— Jag vill inte låta förmäten, men det är lätt att förstå vad Futur är, vi har få produkter och en fokuserad strategi. Så jag har inte blivit överraskad över vad jag mött. Futur är ett entreprenörsbolag och vår dagliga utmaning är att göra partners och slutkunder nöjda.

— Vi har valt att inte arbeta med traditionell försäkring och har ingen egen kapitalförvaltning. Mitt liv som VD är absolut enklare än om vi haft en mer komplex struktur. Futur är på det hela taget ett fokuserat bolag som har förstått att bli vid sin läst.

— En positiv överraskning är vilket fantastiskt engagemang som finns bland medarbetarna. Många på Futur har varit på bolaget länge — och de älskar sitt bolag! Markus, som varit med hela vägen har till och med Futur på sin nummerskylt. Det finns en enorm stolthet över vad Futur har åstadkommit. Nu gäller det att få medarbetarna att fortsätta att känna stolthet och utmanas mot nya mål.

Som ett led i att kunna fortsätta tillväxtresan har ni nyligen presenterat en ny strategi där ni bland annat lägger mer fokus på förmedlarmarknaden. Vad kan du berätta mer om den nya strategin?

— Jag skulle inte säga att vi har en ny strategi, vi snarare förtydligar. Vi vill bli våra partners förstaval! Det innebär att vi väljer bort saker för att kunna fokusera. Vi kommer till exempel inte att ägna oss åt traditionell förvaltning och vi kommer inte att ha kapitalförvaltning i egen regi. Det gäller att våga vara enkel!

— En tanke är att vi ska närma oss förmedlarbolagen ännu mer framöver. Vi har investerat i personal som har personlig kontakt med förmedlarna — jag tror fortsatt starkt på det personliga mötet. Vi satsar också rejält på att utveckla vår partnerplattform för att göra den riktigt användarvänlig.

— En ytterligare ambition är att skapa en riktigt bra digital upplevelse både för slutkunder och partners. Vi investerar därför i API:er för att skapa en sömlös digital upplevelse. Framöver tror jag att vi får se en ännu högre grad av konvergens på marknaden och då vill vi vara relevanta oavsett hur våra partners möter slutkunderna.

— Vi satsar också på att produktutveckla tillsammans med våra förmedlare och partners. Det betyder att vi frågar förmedlarna vad de behöver. Varje halvår kontaktar jag till exempel 15—20 förmedlare för att lyssna på deras önskemål. Det har hittills tagits emot mycket väl, kanske för att de noterar att vi förändrar i linje med vad de påpekar. Nu under september har vi genomfört ytterligare förbättringar utifrån vår dialog och bland annat förenklat dokumentation och processer vid kundmötet.

— Jag måste också säga att jag är imponerad av hur förmedlarhusen utvecklats under senare tid. Vi vill vara med på resan och erbjuda helt och hållet digitala produkter. Vi är också inne i en spännande utveckling just nu där vi får kontakt med nya partners, exempelvis Lärarförsäkringar som vi samarbetar med sedan i våras. Vi har en strukturerad pipeline, där det finns ytterligare potentiella samarbetspartners vi för dialog med.

— Det kan vara en utmaning att vårt varumärke är nytt och relativt okänt för många slutkunder, men jag tror att de flesta av våra slutkunder i första hand väljer någon av våra förmedlarpartners. För vår del är det därför viktigast att stärka Futurs varumärke där. Vi behöver inte nödvändigtvis vara ett varumärke som är känt av varje hushåll.

Men skulle det inte vara bra att vara mer kända bland slutkunderna också?

— Det gäller att göra sin hemläxa först. Vårt varumärke är bara tre år gammalt och det första steget är att nå fram till förmedlarna på ett riktigt bra sätt. Om vi har bra produkter, god service och bra investeringsmöjligheter med ett väl utvalt fonduniversum, kommer slutkunderna att uppskatta oss och vårt varumärke också.

Det går som sagt bra för Futur Pension. Men överlag är det mycket problem som får betydelse för ekonomin. Vi har stigande räntor, sjunkande börskurser, ett krig i Europa med rusande energipriser som följd. Hur förhåller ni er till alla mörka moln på himlen?

— Ja, många pilar pekar åt fel håll. Vi tror därför att långsiktighet och personlig rådgivningen nu har större betydelse än på många år. Många yngre har ju aldrig upplevt en liknande situation.

— Sedan måste vi konstatera att allt inte är mörkt. Arbetsmarknaden ser fortsatt stark ut. Vi kan få se svårare utmaningar framöver, men efter regn kommer solsken.

— Hittills har vi faktiskt inte noterat utvecklingen i våra siffror och om arbetsmarknaden fortsätter att vara stabil kommer pensionerna att fortsätta att betalas in. Givetvis kan högre priser, inte minst på energi, påverka sparandet framöver. Det är inget vi har sett hittills, men jag skulle inte bli förvånad om vi ser en förändring på lite sikt. Samtidigt har vi tidigare noterat att lägre aktiekurser ger möjligheter för aktiva investerare i depåförsäkring.

Du säger att ni inte har märkt av krisen i era siffror. Men något som har hänt är ju att det förvaltade kapitalet har sjunkit vilket ju får konsekvenser för era nyckeltal. 

— Ja, det förvaltade kapitalet har givetvis stor påverkan på nedersta raden. Vi är dock inte så bekymrade, utan ser framtiden an med tillförsikt. Som sagt, efter regn kommer solsken.

För tre år sedan fick bolaget nya ägare i form av Polaris och Acathia. Hur ser ägarna på utvecklingen för bolaget?

— Futur Pension är ett bolag som de gärna behåller och utvecklar under många år.

Vilka krav ställer de på er som ägare?

— De har en väldigt långsiktig syn. Många av delägarna är stora europeiska livbolag och de är intresserade av att skapa långsiktigt värde i Futur Pension. Med den långsiktigheten blir det också möjligt för oss att fatta snabba beslut utan att snegla på hur kvartalssiffrorna påverkas. Det finns dessutom en närhet mellan styrelse och ledning i Futur som gör att vi kan agera snabbt.

Så ägarna har inte agerat som många investerare i techbolag som nu vill ha fokus på resultat istället för tillväxt?

— Nej, Futur skiljer sig från nystartade techbolag. Vi är ett lönsamt företag som levererar goda resultat trots att börsen faller med 30 procent.

Om vi går tillbaka till läget i ekonomin — hur ser du på utvecklingen framöver i stort?

— Ja, den som det visste, jag är ju inte makroekonom. Men jag tror att närmaste året kommer att vara volatilt, inte minst som vi har ett hemskt krig i Europa. Efter hand kommer vi dock lära oss att leva med inflation och högre energipriser.

— När det gäller arbetsmarknaden tycker jag att det i grunden ser stabilt ut. Mycket i Sverige indikerar styrka. Vi har bättre energiproduktion än många andra, även om den helst hade varit än stabilare. Vi har en god innovationsförmåga. Flera techbolag behöver ställa om just nu, men efter stålbadet kommer än bättre bolag ut på andra sidan. Jag tror på växtkraften framöver!

Och hur tänker du att livförsäkringsmarknaden kan komma att utvecklas framöver?  

— Jag tror att huvuddragen kommer att finnas kvar. Kunder inom sparande och liv kommer även framtiden i stor utsträckning att vara i behov av rådgivning. Samtidigt kommer det, precis som idag, finnas de som vill göra allt själva. Därmed är det viktigt att kunna erbjuda flera olika typer av servicemodeller.

— Jämfört med hur det ser ut bland sakbolagen och på banksidan finns det många livbolag och jag får ibland frågan varför. Det är inte självklart, men jag tror att marknaden, kanske med något undantag, kommer att vara relativt stabil.

Futur Pension har nyligen avtalat med Avanza om att förvärva portföljen med kollektivavtalade pensioner. Har ni ambitionen att finnas med som en aktör vid en möjlig omstrukturering av livmarknaden?

— Vi tror i grunden att det är rationellt med en ökad specialisering på marknaden. Det kommer förmodligen att innebära att det blir fler affären av den typen och vi är absolut intresserade av att delta.

Hittills tycks det ju som om det är SPP och Skandia som har haft störst intresse och förmåga att delta i omstruktureringen genom att ta över olika bestånd. 

— Ja, men vi tror att det finns mer att göra inom livbranschen framöver. Jag är inte säker på att alla ska göra allt. Det räcker med att se på när Danske Bank sålde Futur Pension. Det var bra för Futur — men också bra för banken. Vi håller ögonen och öronen öppna på marknaden.

Kan du annars säga något om vilka konkurrenter på marknaden som ni låter er inspireras av?

— Jag tycker att Euro Accident har skapat något väldigt fint. De är i en spännande nisch och har hållit fast vid sin affärsmodell. De har gjort mycket rätt.

Något som har talats mycket om branschen på senare tid är de nya flytträttsreglerna som öppnar för flytt av fler pensioner. Hur ser ni på de breddade flyttmöjligheterna?

— Vi har sett att de har inneburit ett positivt inflöde till Futur och samtidigt öppnar upp för spännande affärsmöjligheter. Vi vill samtidigt peka på att det är viktigt med kvalificerad rådgivning vid flytt så att kunden tar hänsyn till alla aspekter. Det är inte sällan en komplex materia. Under förutsättning att det sker en professionell rådgivning tycker vi att det är bra med utvidgad flytträtt och vi tror att oberoende förmedlare gör det bäst.

— Vi är också för en förenklad hantering och en ökad användning av digitala hjälpmedel. Idag är flytt en långsam och administrativt komplex process.

Inte sällan hör man i branschen att olika slags regeländringar också kan ställa till problem med nya kostsamma rapportrutiner med mera. Vad är er syn på de olika regeländringar som har varit och som är på gång?

— Vi välkomnar överlag förändringar av regelverket! De flesta förändringar är ju av godo för konsumenterna. Dessutom har vi lätt att implementera nya regler eftersom vi har ett flexibelt egenutvecklat IT-system. Det blir snarast en konkurrensfördel för oss när regelverken förändras, och det skapar nya affärsmöjligheter för oss.

Är det någon förändring av regelverken som du skulle önska just nu? 

— Jag skulle faktiskt välkomna en bättre kontakt mellan de olika branschorganisationerna och Finansinspektionen. Jag vill inte trampa någon på tårna, men för kunderna vore det bra med en bättre samordning mellan FI och de professionella aktörerna. Det är viktigare än en enskild förändring av regelverken.

Vad skulle annars vara din favoritnyhet under det kommande året för livmarknaden?

— Vi är i grunden beroende av att det går bra för Sverige, så en stark arbetsmarknad är nummer ett! Men vad vore annars bra för livmarknaden? Jag är inte säker på att det entydigt skulle vara bra om lagstiftningen helt strök kravet på arbetsgivarens medgivande vid pensionsflytt. Men det vore en god nyhet om vi kunde hitta en betydligt smidigare process än i dag.

— En annan god nyhet vore om det kunde skapas ytterligare incitament för långsiktigt sparande till pension. Det vore nyttigt, inte bara för branschen utan framförallt för konsumenterna. Och det kanske kommer; i dag har vi en bredare diskussion om de framtida pensionerna. Tidigare har diskussionerna framförallt ägt rum i den kunniga, men slutna, Pensionsgruppen. Förhoppningsvis är det välgörande med en bredare diskussion om utvecklingen av våra pensionssystem!

Avslutningsvis: Vem är Torgny Johansson som sedan ett år tillbaka är VD för Futur Pension?

— Jag är en riktig försäkringsnörd! Jag har hållit på med försäkringar och sparande de senaste 20 åren och tänker fortsätta med det. Nu har jag, till min stora glädje, hamnat i ett bolag som är framåt och som gör att det är roligt att gå till jobbet varje dag.

Hur fungerar du som företagsledare i Futur? Vad är du bra på?

— Jag tror att jag har en förmåga att ta tillvara på allt kunnande i Futur. Vi har väldigt många kunniga medarbetare i bolaget. Jag är faktiskt sämst på allt! Det är de andra som kan något.

— Sedan hoppas jag att jag har förmågan att se till att vi håller fast vid en affärsmodell som fungerar!

Och var ser du en förbättringspotential hos dig själv? Vad vill du bli bättre på?

— Jag kan bli mycket bättre på att kommunicera, egentligen både externt och internt. Sedan tidigare är jag van vid att kommunicera i mindre grupper. Nu behöver jag hitta ett nytt sätt att kommunicera till en bredare grupp. Något jag alltid försöker bli bättre på är att bli en god lyssnare. Prata mindre och lyssna mer.

Fakta om Futur Pension

Futur Pension grundades 1999 under namnet Danica Pension och var fram till 2019 ett dotterbolag till Danske Bank. År 2019 fick bolaget nya huvudägare med riskkapitalbolagen Polaris och Acathia Capital och år 2020 ändrades bolagsnamnet till Futur Pension Försäkringsaktiebolag.

I styrelsen för bolaget ingår i dag ordförande Johan Agerman samt ledamöterna Claes Carlson, Thomas Schmitt, Dominik Hennen, Jan Dahlquist och Susanne Larsson. 

Ledningsgruppen utgörs av VD Torgny Johansson, riskchef Johanna Danielsson, vice VD och säljchef Fredrik Ohlin, finanschef Nils Liljeberg, personalchef Josefin Eklund, juridikchef Carl-Henrik Holm, försäkringschef Patrik Uväng och Marina Tyllman som är chef för kund- och partnerservice.

År 2021 var bolagets totala premievolym 45 miljarder kronor och vid utgången av året uppgick placeringstillgångarna till 194 miljarder kronor. Antalet anställda var under förra året 87 personer.

Marknadsandelen avseende inbetalade premier var vid utgången av andra kvartalet 11,3 procent för den senaste tolvmånadersperioden, en ökning med 2,8 procentenheter jämfört med föregående tolvmånadersperiod.

Om Torgny Johansson

Torgny Johansson är född 1975. Familj: Hustru och fyra barn i åldrarna 9—17 år.

Han är VD för Futur Pension sedan år 2021. Tidigare har han bland annat varit verksam på olika ledande befattningar i If och Trygg-Hansa och arbetat som konsult vid McKinsey och Boston Consulting Group. Han har studerat vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Torgny Johansson är ledamot av styrelsen för Svensk Försäkring och servicebolaget Svensk Försäkring Service AB.

7 september, 2022
Gunnar Loxdal
gunnar.loxdal@sakochliv.se

Dina nya karriärmöjligheter

  • Skadereglerare motorskador, WTW Affinity
    Stockholm, Göteborg, Malmö
  • Senior Sales Executive till WTW
    Stockholm
  • Client Advisor till WTW
    Stockholm, Göteborg, Malmö
  • Head of International till WTW
    Stockhom, Göteborg, Malmö
Se alla lediga jobb

Relaterade artiklar

  • 22 dagar
    Futur Pension ny försäkringsgivare för BTP1 i Skandikons valcentral
  • 3 månader
    FI godkände Avanza Pensions beståndsöverlåtelse till Futur
  • 6 månader
    Avanza överlåter kollektivavtalade pensioner till Futur Pension
  • 7 månader
    Konsumentverket: Sex livbolag brister i sin riskinformation
  • 8 månader
    Futur ordnar försäkringssparande för Lärarförsäkringars kunder

Rekordstor återbäring till Folksam Saks kunder: 1 miljard kronor

3 timmar Läs mer
SPP:s nyförsäljning ökade förra året med 62 procent
3 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Handelsbankens intäkter ökade med 19 procent fjärde kvartalet
2 timmar Läs mer

If förlorade i hovrätten i tvist om ersättning efter rån i hemmet

18 timmar Läs mer
ANNONS

De senaste nyheterna
  • 2 timmar
    Handelsbankens intäkter ökade med 19 procent fjärde kvartalet
  • 2 timmar
    Ica Försäkrings premieintäkter steg fjärde kvartalet med 15 procent
  • 3 timmar
    SPP:s nyförsäljning ökade förra året med 62 procent
  • 3 timmar
    Rekordstor återbäring till Folksam Saks kunder: 1 miljard kronor
  • 18 timmar
    If förlorade i hovrätten i tvist om ersättning efter rån i hemmet
Ica Försäkrings premieintäkter steg fjärde kvartalet med 15 procent
2 timmar Läs mer
"Ju mer man lär sig om pension och försäkring ju roligare blir det"
Erica Ropero, pensionsexpert på Ledarna, uttalar sin entusiasm på Tjänstepensionens dag den 27 november
Veckans mest lästa
  • 6 dagar
    Fredrik Bergström har utsetts till ny VD för Euro Accident
  • 4 dagar
    Per Johan Gidlund går från SFM till Länsförsäkringar Jämtland
  • 5 dagar
    Ny förmedlaraffär i dag! Max Matthiessen förvärvar Osséen
  • 1 dag
    Dömdes till villkorlig dom efter försäkringsbedrägeri mot Folksam
  • 4 dagar
    Johanna Olsson går till Gjensidige från Trygg-Hansa
Svensk Försäkring: Nya EU-förslag ger problem för ansvarsförsäkring
20 timmar Läs mer
Trygg-Hansa: 23 procent av småföretagarna saknar försäkring
22 timmar Läs mer
Josefine Hising går till Kompass Advokat från Futur Pension
1 dag Läs mer
Rekordresultat för Solid under fjärde kvartalet: 44,9 miljoner kr
1 dag Läs mer
WaterCircles Försäkring ordnar försäkringar för Smart Senior
1 dag Läs mer
Dömdes till villkorlig dom efter försäkringsbedrägeri mot Folksam
1 dag Läs mer
Läs in fler artiklar

Sak & Liv Premium

Branschrapporter

Här finns Sak & Livs egna branschrapporter – med sammanställningar, analyser och fördjupningar kring aktuella ämnen.

Nyhetsfördjupning

Våra nyhetsfördjupningar ger dig en snabb bakgrund så fort det händer något av extra stort intresse i branschen.

Porträtt

Här möter du några av branschens mest intressanta personer och företag. Klicka för att läsa mer!

Rättsdokument

Här hittar du domar, stämningsansökningar och andra intressanta dokument med koppling till rättsfall som rör pensioner och försäkringar.

Årsredovisningar

Vi har samlat årsredovisningar för några av de mest centrala företagen i pensions- och försäkringsbranschen.

Allmänt

Utredningar, myndighetsrapporter, sammanställningar – här hittar du dokument av olika slag som vi tror att du kan vara nyfiken på!

Ica Gruppens bokslutskommuniké för 2022

Ica Gruppen publicerade den 8 februari sin bokslutskommuniké för 2022.
2023-02-08

Handelsbankens bokslutskommuniké för 2022

Handelsbanken publicerade den 8 februari sin bokslutskommuniké för 2022.
2023-02-08

Storebrands bokslutskommuniké för 2022

Storebrand lämnade den 8 februari sin bokslutskommuniké för 2022.
2023-02-08

Hovrättsdom om försäkringsersättning vid rån i hemmet

Svea hovrätt har meddelat dom i ett mål som avser försäkringsersättning vid rån i hemmet.
2023-02-07

Svensk Försäkrings remissvar om produktansvar och skadestånd kopplat till AI

Svensk Försäkring har lämnat ett remissvar remissvar på förslag till nytt direktiv om produktansvar och direktiv om skadeståndsansvar gällande artificiell intelligens.
2023-02-07

Solid Försäkrings bokslutskommuniké för 2022

Solid Försäkring publicerade den 7 februari sin bokslutskommuniké för 2022.
2023-02-07
Läs in fler dokument

HD:s beslut om prövningstillstånd i Sturecompagniet-målet

Högsta domstolen har beslutat att meddela prövningstillstånd i det mål där Sturecompagniet stämt Gjensidige för att få ersättning under sin epidemiförsäkring.
2022-11-25

Sakbolagens lönsamhet 2021

Sak & Liv har gjort en sammanställning av de större skadeförsäkringsbolagens lönsamhet 2021 samt under den senaste tioårsperioden.
2022-09-27

FI:s rapport om diskriminering av lojala försäkringskunder

FI har publicerat en rapport om hur lojala kunder kan tvingas betala högre försäkringspremier för hem- och villaförsäkring.
2022-07-01

Dom i Nyköpings tingsrätt efter försäljning av aktier i MM Holding

Nyköpings tingsrätt har meddelat dom i ett mål där en person åtalats för att ha sålt aktier i MM Holding utan att ta upp intäkten i deklarationen.
2022-06-26

Konsumentverkets granskning av kapitalförsäkringar

Konsumentverkets har genomfört en granskning av svenska kapitalförsäkringar.
2022-06-22

Årsredovisning 2021 för Dina Försäkringar Göta

Dina Försäkringar Göta har publicerat sin årsredovisning för 2021.
2022-05-12

FPK:s årsredovisning för 2018

Den 16 maj publicerade FPK sin årsredovisning för 2018.
2019-05-21

Pensionsmyndighetens årsredovisning för 2019

Pensionsmyndigheten har publicerat sin årsredovisning för 2019.
2020-03-03

Avanzas årsredovisning för 2019

Avanza Bank Holding AB (publ) publicerade den 21 februari som årsredovisning för 2019.
2020-02-21

Fjärde AP-fondens årsredovisning för 2018

Fjärde AP-fonden har publicerat sin årsredovisning för 2018. Du hittar årsredovisningen här. 
2019-02-25

Pensionsmyndighetens förteckning över godkända fonder v 10

Till och med vecka 10 hade Pensionsmyndigheten godkänt 38 fonder för premiepensionens fondtorg, enligt de nya regelverket.
2019-03-11

Domen i målet mot de tidigare cheferna i Allra

Den 31 januari meddelade Stockholms tingsrätt dom i målet där åtal väckts mot bland andra tidigare chefer för Allra. Samtliga åtalade frias av rätten.
2020-01-31
Ansvarig utgivare: Gunnar Loxdal, 0706 94 60 48
Mejladress till redaktionen: gunnar.loxdal@gmail.com
Vår postadress: Skandinavisk Försäkringsanalys, Helgag. 36M, 118 58 Stockholm
Om Sak & LivKontakta ossPlatsannonserAnnonsera

Missa inga viktiga nyheter om försäkring och pension!

Prenumerera på Sak & Livs nyhetsbrev – helt GRATIS!
Någonting gick fel! Det finns redan ett konto kopplat till din e-postadress.
Någonting gick fel! Försök igen senare. Kontakta oss ifall problemet kvarstår
Ja, jag har läst och godkänt användarvillkor och information om hantering av personuppgifter
Du måste godkänna användarvillkoren

Har du redan ett konto? Logga in

Välkommen som prenumerant! Du har fått ett mail med instruktioner på hur du aktiverar ditt konto.

Följ oss gärna i sociala medier: