Svensk Försäkring: Branschen är viktig för krisberedskapen

• ”Försäkringsbranschen spelar en mycket viktig roll för samhällets krisberedskap”, säger Pär Karlsson, senior rådgivare hos Svensk Försäkring.

Försäkringsbranschen har stor betydelse för samhällets krisberedskap, nu när Sverige åter bygger upp ett totalförsvar. Det framför Svensk Försäkring i anslutning till Folk och Försvars konferens i Sälen som avslutades i veckan.

Svensk Försäkring är en av medlemmarna i Folk och Försvar som i veckan höll sin årliga rikskonferens i Sälen.

På konferensen diskuterades bland annat Sveriges satsningar på att utveckla både det militära och det civila försvaret. Bland annat belystes att den försörjningsberedskap som ska byggas upp kräver ett stort mått av samverkan mellan stat och näringsliv.

— Försäkringsbranschen spelar en mycket viktig roll för samhällets krisberedskap. När vi nu åter bygger ett totalförsvar i Sverige bidrar vår bransch med tjänster och kunskap om riskhantering för individer, organisationer och samhället, säger Pär Karlsson, senior rådgivare hos Svensk Försäkring, i en kommentar efter konferensen.

Temat för konferenen var Nato och EU i en ny säkerhetspolitisk verklighet, med utgångspunkt från Rysslands anfall på Ukraina. Bland de många talarna vid konferensen fanns statsminister Ulf Kristersson, NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg, Finlands utrikesminister Pekka Haavisto och överbefälhavare Michael Bydén.

13 januari, 2023
Gunnar Loxdal