Han blir trygghetsstrateg på Skandias stiftelse Idéer för livet

• ”Som samhälle har vi ett gemensamt ansvar att öka tryggheten för våra unga, där vi behöver fånga upp dem betydligt tidigare än vad som sker i dag”, säger Christoffer Bohman, ny trygghetsstrateg på Skandias stiftelse Idéer för livet.

Skandias stiftelse Idéer för livet meddelar att polischefen Christoffer Bohman har rekryterats för att arbeta som trygghetsstrateg för Idéer för livet med fokus på förebyggande insatser för barn och unga. Han tillträder sin nya tjänst i april

Christoffer Bohman har de senaste åtta åren varit chef inom Polisen på strategisk nivå och verkat i några av Sveriges mest utsatta områden. På Skandias stiftelse Idéer för livet kommer han att arbeta som trygghetsstrateg med uppdrag att ta ett helhetsgrepp kring frågor om trygghet och bidra till att skapa en långsiktig positiv förändring. Han har sedan hösten 2021 — vid sidan av sitt polisarbete — suttit i styrelsen för Idéer för livet, ett uppdrag som han lämnar i samband med anställningen som trygghetsstrateg.

— För personer yngre än 15 år räcker inte polisens verktygslåda. Som samhälle har vi ett gemensamt ansvar att öka tryggheten för våra unga, där vi behöver fånga upp dem betydligt tidigare än vad som sker i dag. Jag är därför otroligt glad över att få fokusera på långsiktiga samordnade insatser på det förebyggande arbetet tillsammans med Idéer för livet, säger Christoffer Bohman i en kommentar.

Skandias stiftelse Idéer för livet har sedan grundandet 1987 arbetat för ökad trygghet för barn och unga – mot utanförskap som leder till ungdomskriminalitet och social oro.

— Behovet av trygghetsfrämjande insatser är större än någonsin. Med Christoffers hjälp hoppas vi kunna skruva upp det förebyggande arbetet och göra skillnad för fler barn och unga därute. Vi är så glada över att ha med oss Christoffers erfarenhet och perspektiv i arbetet framåt, säger Stina Liljekvist, ordförande för Idéer för livet, i sin kommentar.

20 februari, 2023
Gunnar Loxdal