Om Sak & Liv

Jag måste ha världens roligaste jobb!

För finns det något mer spännande än att bevaka vad som händer i en av Sveriges mest spännande branscher; försäkringar och pensioner?

Ja, kanske är det till och med Sveriges mest underbevakade bransch, i förhållande till vilken betydelse den faktiskt har.

För försäkrings- och pensionsbranschen har väldigt stor betydelse.

Dels i förhållande till samhället i stort. Som försäkringsgivare; för hur skulle till näringslivet fungera om det inte fanns effektiva möjlighet att hantera risker? Och som investerare — de stora pensionsförsäkringsbolagen är också de största ägarna på börsen och därmed den viktigaste källan till finansiering av det svenska näringslivet!

Dels i relation till vanliga människor. För en normalinkomsttagare kan ett vettigt försäkringsskydd innebära enorm skillnad den dagen olyckan är framme. Och för en pensionssparare kan avkastningen på försäkringssparandet vara skillnaden mellan att ständigt behöva vända på slantarna och en ålderdom med guldkant.

Jag har bevakat försäkrings- och pensionsbranschen sedan början av 90-talet när jag först var med och startade Risk & Försäkring och därefter drog igång Pensioner & Förmåner.

När jag beslutade att starta Sak & Liv var tanken att göra något helt annorlunda, som ligger riktigt rätt i tiden och som går ett steg till när det gäller att ge läsarna affärsinformation som bidrar till lönsamma affärer i branschen.

Så här gick tankarna med Sak & Liv:

Information vill vara fri! Vårt baserbjudande är gratis. Det kostar ingenting att prenumerera på Sak & Livs dagliga nyhetsuppdatering eller att ta del av nyhetsflödet på vår hemsida. Klicka här för att prenumerera på nyhetsflödet!

• Relevant information — när du behöver den som bäst! För dig som har ett intresse av en fördjupad omvärldsbevakning erbjuder vi också en Premiumtjänst till ett rimligt pris. I Premium-paketet ingår sådant som våra egna unika marknadsrapporter, genomarbetade omvärldsanalyser, källmaterial som underlättar egen vidare research och kvalificerad konkurrentbevakning av branschens olika aktörer.

• Digitalisering och Insurtech som förändrar branschen. Att våra egna publikationer är helt digitala är en självklarhet. Vi försöker också ligga i framkant när det gäller att bevaka de nya Insurtechbolagen som utnyttjar den nya tekniken fullt ut och utmanar de traditionella aktörerna.

Sammanfattningsvis är ambitionen med Sak & Liv att vara den överlägset bästa källan till information för den som vill ligga i framkant i utvecklingen inom försäkringar och pensioner.

Nu är det upp till dig att bedöma hur vi lyckas! Varmt välkommen att följa utvecklingen i Sak & Liv framöver!

//Gunnar Loxdal

Publisher

Sak & Liv

PS. Jag tar jättegärna emot dina tankar och tips om vad vi borde skriva om framöver och hur vi kan utveckla Sak & Liv. Välkommen att mejla mig på [email protected]. Eller slå en signal på tel 0706 94 60 48. Ser fram emot att vi hörs!