Sonen tar över – Thomas Berg ny VD för Accept Försäkring

Thomas Berg tar nu över som VD för Accept Försäkring. Thomas Berg är son till Owe Berg som är en av grundarna av företaget. Samtidigt tar Bert-Åke Olsson – även han en av grundarna – över som styrelseordförande efter Owe Berg. 

Thomas Berg har fungerat som Accept Försäkrings IT-chef sedan starten för 15 år sedan. 

– Jag är verkligen imponerad av medarbetarna i Accept som skapat en mycket stark position på inkomstförsäkringsmarknaden. Det är med mycket ödmjukhet och massor av energi jag ser fram emot att leda ett fint bolag vidare mot nya nivåer, säger Thomas Berg i en presskommentar.

– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. Strategin är lagd och vi håller kurs där fokus kommer att ligga på fortsatt lönsamhet med kunderna i centrum. Det saknas inte utmaningar på försäkringsmarknaden. Lyckas vi navigera rätt så bedömer jag dock förutsättningarna som mycket goda för fortsatt framgång för Accept, säger Bert-Åke Olsson i sin presskommentar.

Accept Försäkring fokuserar bland annat på kompletterande arbetslöshetsförsäkringar. Bolaget har ända sedan starten uppvisat en mycket goda marginaler. Under förra året hade Accept premieintäkter för egen räkning på 62,5 (64,6) miljoner kronor. Det försäkringstekniska resultatet uppgick till 27,5 (30,1) miljoner kronor. 

8 november, 2016