Insplanets härliga revansch – växte 24% tredje kvartalet!

Vilken revansch för Insplanet! Efter en lite trög utveckling de senaste åren ökar nu jämförelsesajten sin omsättning kraftigt. Tredje kvartalet växte intäkterna med hela 24 procent till 24,1 (19,5) miljoner kronor!

Tillväxten kommer huvudsakligen från ökade nyförsäljningsintäkter, framförallt inom affärsområde Försäkring.

VD Tomas Jonson talar i sin kommentar om omfattande marknadssatsningar via en mängd olika medier, som en förklaring till tillväxten. Tomas Jonson efterträdde grundaren Daniel Soussan som VD den 22 juni i år. 

– Detta kommer vi att fortsätta göra även under kommande kvartal för att driva marknaden framåt i en allt snabbare takt och befästa vår ledarposition. Förmedlingsverksamheten har också utvecklats positivt under kvartalet, med en ökande försäljning och en allt större del av våra kunder som nu väljer att teckna sina nya försäkringar på egen hand via webben. Tillväxten i verksamheten drivs huvudsakligen av de ökade kundflöderna i kombination med att vårt utbud av försäkringsbolag och produkter är bättre a¨n pa° la¨nge, skriver Tomas Jonson i kommentaren till kvartalsrapporten.

Samtidigt som omsättningen växte kraftigt, var rörelsemarginalen lägre än föregående år. Rörelseresultatet uppgick till 2,7 (2,6) miljoner kronor under kvartalet. 

Det förklaras främst av ökade kostnader för kundanskaffning och varumärkesbyggande aktiviteter, i kombination med satsningar på nya tjänster kopplat till bilaffären och bilägande. 

Första halvåret räknar Insplanet med att presentera en betaversion av sin framtida motorsatsning. 

Insplanet köpte tidigare i år 52 procent av företaget Motormäklaren, med option att i framtiden gå upp i ägande. Motormäklaren har påverkat intäkterna med 0,8 miljoner kronor och rörelseresultatet med –1,0 miljoner kronor under tredje kvartalet.

24 november, 2016