SPP: Hon går från kommunikation till kapitalförvaltning

Åsa Wallenberg tar steget från kommunikationschef i SPP-koncernen, till uppdraget som VD för SPP Fonder och fondchef i Storebrand Asset Management

Hon har tidigare varit verksam som börsmäklare i London och Stockholm, managementkonsult med fokus på regelverksimplementering, och som chef för investerarrelationer.

Som fondchef i koncernen får Åsa Wallenberg även ansvar för Delphi och Storebrand fonder. Hon tillträder som Fondchef och vd för SPP Fonder 1 januari 2017. 

– Vi har fantastiska produkter som ligger helt rätt i tiden, jag är dessutom övertygad om att efterfrågan kommer att öka i takt med att fler förstår vilken skillnad de kan göra med sitt kapital och samtidigt tjäna pengar, säger Åsa Wallenberg i ett pressmeddelande från SPP. 

– Jag har under åren jobbat nära kapitalförvaltningen i många frågor och kan koncernens fonderbjudande väl. Att tillsammans med teamet bygga vidare på den starka position vi redan har är därför en utmaning jag gärna tar mig an.

Storebrand Asset Management förvaltar i dag 600 miljarder kronor. SPP Fonder har i dag ett förvaltat kapital på cirka 150 miljarder kronor och är därmed det största fondbolaget i Sverige efter de fyra storbankerna. 

5 december, 2016