Här är de nya cheferna i Folksams koncernledning

Folksams VD Jens Henriksson stuvar nu om i sin koncernledning. Daniel Barr utses till ny produktdirektör, Jesper Andersson blir ny ekonomidirektör/CFO och Anna-Karin Laurell rekryteras till Folksam som ny chef för affärsområde Privat.

– Jag är väldigt glad över den nya utformningen av Folksams koncernledning. Att Daniel Barr kliver in som chef för Produkt är helt naturligt med tanke på den expertkunskap han besitter. Jesper Andersson har, i de roller som han haft i Folksam, visat prov på stor förmåga att anta komplexa utmaningar med hög professionalitet. Dessutom känns det extra roligt att kunna hälsa Anna-Karin Laurell välkommen tillbaka till Folksam. Med dessa utnämningar har vi en komplett koncernledning med omfattande bredd och erfarenhet, säger Jens Henriksson i ett pressmeddelande i dag på morgonen.

Daniel Barr har närmast varit tillförordnad ekonomidirektör. Han är ekonomie licentiat i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm ochkom till Folksam som ansvarig för införandet av Solvens II.

Jesper Andersson har närmast varit chef för affärsområde Privat. Han är filosofie kandidat i matematisk statistik från Stockholms universitet och har via en karriär som bland annat koncernchefaktuarie i Folksam Sak varit vd för skadeförsäkringsbolaget Tre Kronor. I höstas tog han över rollen som chef för affärsområde Privat.

Tomas Norderheim, som varit tillförordnad chef Produkt, lämnar Folksam och går i pension.

Anna-Karin Laurell kommer närmast från tjänsten som VD för Bukowskis, men har tidigare arbetat i Folksamkoncernen. Hon var vd i försäkringsbolaget SalusAnsvar när Folksam förvärvade bolaget 2013 och arbetade även som verksamhetschef inom Skador.

Daniel Barr och Jesper Andersson tillträder sina tjänster den 1 januari 2017. Anna-Karin Laurell tillträder den 15 januari. Alla tre kommer att ingå i Folksams koncernledning.

9 december, 2016