SPP Fonder ökade kapitalet med 14 procent förra året

SPP Fonder rapporterar att man under 2016 ökade sitt förvaltade kapital med nästa 14 procent jämfört med föregående år. Kapitalet uppgick vid årsskiftet till 153 miljarder kronor.

Enligt SPP hade SPP Fonder under 2016 ett nettoinflöde på drygt 4,3 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 8,2 procent av de totala inflödena på den svenska fondmarknaden.

– Vårt fokus på hållbarhet har varit helt avgörande för vår framgång. Allt fler kunder kräver att investeringarna placeras hållbart och intresset ökar hela tiden. Framför allt från institutioner men även privatpersoner, säger Åsa Wallenberg, vd för SPP Fonder, i ett pressmeddelande i dag.

SPP Fonder har bland annat under året lanserat tre nya klimatsmarta fonder, under varumärket PLUS-fonder, som sedan start har attraherat cirka 7,5 miljarder kronor.

– Fossilfrågan är en av näringslivets viktigaste utmaningar och för oss är det centralt att arbeta målinriktat för att ta fram attraktiva fonder som stöttar en hållbar utveckling. Att successivt minska vår exponering mot det fossila och styra om kapitalet till bolag som bidrar till lösningar på klimatfrågan är då en självklarhet. Att vi dessutom i Sverige Plus har avdelat en del av portföljen till gröna lösningsföretag känns därför särskilt spännande.

18 januari, 2017