Folksam Saks combined ratio sjönk till 102,4% första kvartalet

Under första kvartalet i år sjönk combined ratio för Folksam Sak till 102,4 procent jämfört med 105,0 procent motsvarande period 2016.

Premieintäkten i Folksam Sak steg till 2 808 (2 760) miljoner kronor.

Enligt Folksam är det framför allt hem- och villaförsäkring samt djurförsäkring som står för premieökningen. 

Det försäkringstekniska resultatet förbättrades till –27 (–83) miljoner kronor. Förbättringen beror enligt Folksam främst på ett förbättrat skadeutfall till följd av lägre avsättning för skadelivräntor, lägre driftskostnader och högre premieintäkter. Resultatet före skatt uppgick till –9 (–134) miljoner kronor. 

Koncernchefen Jens Henriksson trycker i sin kommentar på att Folksam framöver ska sänka kostnaderna och öka kundnöjdheten:  

– Nu fortsätter vi att lägga fokus på vardagen. Vi ska göra saker smartare och till lägre kostnader. Förflytta och stänga ner gammalt. Konsolidera verksamheten och arbeta med det vi är bäst på. Därför beslutade vi bland annat att lägga ut vår IT-verksamhet i Östersund och verksamheten för skanning och arkivering. Steg för steg tar vi oss an kommande utmaningar och närmar oss målet om att ha branschens mest nöjda kunder, heter det i VD-kommentarer till kvartalsrapporten.

12 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048