AP2 lägger in 434 miljoner kronor i The Rise Fund

Andra AP-fonden har investerat 50 miljoner USD, motsvarande 434 miljoner kronor i riskkapitalfonden The Rise Fund som har som mål att främja mätbara, positiva sociala och miljömässiga resultat – samtidigt som man ger marknadsmässig finansiell avkastning. 

Målsättningen för The Rise Fund stämmer överens med flera av FN:s globala hållbarhetsmål.

– Ansatsen att investera med avsikt att påverka är inte ny, men det nya och unika för strategin är att The Rise Fund använder oberoende forskning för att mäta den positiva påverkan i finansiella termer, säger Eva Halvarsson, VD på Andra AP-fonden, i en presskommentar.

– Vi är glada över att kunna göra denna investering eftersom den ligger helt i linje med vårt uppdrag, att både maximera avkastning och att ta hänsyn till etik och miljö. Genom det hållbarhetsarbete och de investeringar vi gör bidrar fonden på olika sätt till FN:s globala hållbarhetsmål och vi försöker vara aktivt engagerade i målen, säger Eva Halvarsson.

The Rise Fund mäter hur stor konkret påverkan en potentiell investering förväntas ha under dess investeringslivscykel, med fokus på det påverkansresultat som definieras av FN:s globala hållbarhetsmål.

2 juni, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048