Greater Than skriver samarbetsavtal med Tryg i Norge

Greater Than har sedan tidigare samarbetsavtal om sin försäkringstjänst Enerfy med Moderna och moderbolaget Tryg i Danmark. Nu utvidgas samarbetet till den norska dottern i koncernen, Tryg Norge.

Greater Than skriver i sin pressinformation att man baserar sin egenutvecklade teknikplattform Enerfy på AI, och känner av intresse för tjänsten från bolag över hela världen.

– Vi tror starkt på att Artificiell Intelligens kommer att förändra hur vi ser på försäkringar i framtiden. Smart teknik kan revolutionera en hel bransch, det har vi sett i Sverige med bland annat Spotify och Skype som sedan spridits ut i världen. Med AI kan både individuella och mer kundanpassade lösningar bli möjliga, det är dit vi är på väg, säger Liselott Johansson, vd Greater Than, i sin presskommentar.

Tryg Norge ingår i den nordiska försäkringskoncernen Tryg Forsikring A/S, vars huvudkontor ligger i Danmark. Tryg Forsikring är en av de största aktörerna i Norge, den största aktören i Danmark och i Sverige heter koncernens dotterbolag Moderna Försäkringar. 

19 juli, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048