Skatteverket fäller Dina Försäkringar för felaktiga pensionsavdrag

Skatteverket har beslutat om skattetillägg för Dina Försäkring, sedan bolaget har gjort för höga avdrag för pensionsförsäkringar. Dessutom anmärker Skatteverket på att Dina inte har återfört vissa reserveringar till beskattning. 

Vid en skatterevision för beskattningsåret 2015, undersökte Skatteverket bland annat pensionsförmånerna för ledningsgruppen i Dina Försäkringar. Slutsatsen blev att det betalats och yrkats avdrag på mer pensionspremier än vad som var avdragsgillt.

Skatteverket har därför beslutat att Dina Försäkringar ska öka underlaget för skatt med drygt 600 000 kronor. Till det kommer ett skattetillägg på 40 procent av skatten på beloppet, eftersom bolaget lämnat oriktiga uppgifter. 

Vid sidan av pensionspremierna, har Skatteverket även anmärkt på att Dina Försäkringar inte återfört en reservering på 1,6 miljoner kronor. Även i detta fall beslutar Skatteverket om skattetillägg. 

Totalt ska nu Dina Försäkringar enligt Skatteverkets beslut betala ytterligare 685 000 kronor, inklusive skattetilläggen. 

8 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048