Uber + If = sant! Nöjda kunder ger lägre premier

Uber har inlett ett samarbete med If. Samarbetet innebär bland annat att de Uberförare som har bra betyg från sina kunder får lägre försäkringspremier. 

Enligt If kommer den första produkten att lanseras inom några veckor.

I informationen på Ifs hemsida sägs att priset på försäkringen bland annat avgörs av betyget förarna får av sina kunder. Det framgår också att försäkringen inte har någon bindningstid, utan går att säga upp när som helst.  

– Många licensierade förare kör på deltid numera, vilket gör en traditionell taxiförsäkring ohållbart dyr. Med den nya prissättning som vi nu provar kan vi sänka priset för många av dessa förare eftersom vi kan ta hänsyn till individuella förutsättningar, säger Jonathan Fransson, produktchef Företagsfordon, If Sverige, i en presskommentar.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Uber. Det ligger helt i linje med Ifs ambitioner att utveckla och anpassa traditionell försäkring till den digitala världen. Stora delar av transportsektorn kommer i framtiden att vara digital, och vi ska vara där våra kunder är, säger Jonathan Fransson.

Här hittar du mer information om Ifs Uberförsäkring!

20 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048