Nu sänker SPP avgiften på två värdepappersfonder

SPP Fonder meddelar i dag att man från den 1 oktober sänker avgiften på två av sina värdepappersfonder. Tillväxtmarknad Plus sänks från 0,75 procent till 0,50 procent och SPP Emerging Markets SRI från 0,75 procent till 0,40 procent.

Enligt SPP är avgiftssänkningarna ett led i ambitionen att leverera marknadens bästa och mest prisvärda produkter för sparande.

– Vi gör kontinuerligt genomlysning av avgiftsstrukturen i våra fonder och trimmar vårt erbjudande. I denna omgångs översyn såg vi utrymme att sänka förvaltningsavgiften på två fonder, säger Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder, i en kommentar.

– Fler och fler sparare får upp ögonen för hur avgörande avgifterna är för det totala sparandet. Kunder som vill spara medvetet och hållbart ska inte hindras av onödigt höga avgifter. Vi ska fortsätta vara ledande på hållbart sparande med konkurrenskraftig och attraktiv prissättning. Det är vår absoluta ambition. 

SPP Emerging Markets SRI har ett förvaltat kapital på 9,7 miljarder kronor. SPP Tillväxtmarknad Plus har ett förvaltat kapital på 5,6 miljarder kronor.

21 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048