Fondrea! Skandia sänker avgiften på fem indexfonder till 0,25%

Skandia har beslutat att sänka förvaltningsavgiften på fem indexnära fonder från 0,4 procent till 0,25 procent. Sänkningen gäller från den 1 december. 

De fonder som omfattas av sänkningen är: 

  • Skandia Sverige Exponering
  • Skandia Europa Exponering
  • Skandia Nordamerika Exponering
  • Skandia Global Exponering
  • Skandia Japan Exponering 

– Sänkningen av förvaltningsavgifterna är ett led i att säkerställa ett attraktivt fonderbjudande till våra kunder. Med den nya avgiftsnivån kommer fonderna vara mycket konkurrenskraftiga på marknaden för indexnära fonder, säger Annelie Enquist, vd på Skandia Fonder, i en kommentar.

Fonderna beskrivs som indexnära, vilket innebär att de har respektive börsindex som utgångspunkt för placeringarna. Dock utesluts ett antal olika innehav på grund av Skandia Fonders principer kring ansvarsfulla investeringar. Detta innebär att fonderna utesluter placeringar inom tobaksproduktion, företag som tillverkar, utvecklar eller distribuerar klusterbomber, antipersonella minor, kemiska vapen, biologiska vapen eller centrala komponenter specifikt utvecklade för kärnvapen. Även bolag vars omsättning till 30 procent eller mer kommer från utvinning av kol för energiändamål utesluts.

10 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048