Go East! Fondsparare i Länsförsäkringar väljer Asien

Fondstatistik från Länsförsäkringar visar att under november valde Länsförsäkringars fondförsäkringskunder främst Asienfonder, tillväxtmarknadsfonder och Europafonder.

Sedan årsskiftet är aktiefonder med inriktning mot Sverige, Europa och Asien pensionsspararnas favoriter, bland annat till följd av en stark kursutveckling. Korta räntefonder, hedge- och branschfonder tillhör de minst populära sedan årsskiftet. tillväxtmarknadsfonder, asienfonder, europeiska småbolag och sverigefonder har utvecklats starkt i år.

– I november fortsatte våra fondförsäkringskunder välja aktiefonder framför fonder med lägre risk. Fortsatt stark aktiemarknad har fått riskaptiten att stiga. Mest populärt är asienfonder som har haft en stark utveckling senaste månaderna. Exempelvis har japanfonder stigit till följd av ökande företagsvinster samt fördelaktig valutaeffekt, säger Jim Rotsman, Produktchef inom fondlivverksamheten på Länsförsäkringar, i en presskommentar.

Kundernas tidigare favorit, fastighetsfonder, har dock sålts även i november och ersatts av en annan branschfond – teknologi. Fastighets- och korta räntefonder hör till de mest sålda fonderna hittills i år.

29 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048