Svensk Försäkring: Nu har 633 000 svenskar en sjukvårdsförsäkring

Svensk Försäkring rapporterade i dag att antalet personer i Sverige med sjukvårdsförsäkringar ökade under förra året med 3,5 procent till 633 000. 

Framförallt är det gruppförsäkringar som har växt. Det senaste året har antalet personer som är försäkrade genom gruppförsäkringar ökat med 7 procent.

– Det verkar som om sjukvårdsförsäkring alltmer har kommit att bli en naturlig del i det försäkringserbjudande som flera fackförbund erbjuder sina medlemmar. Genom att sjukvårdsförsäkringen garanterar vård snabbt när man behöver den kan den enskilde, genom försäkringen, trygga sin inkomst och försörjning, säger Eva Erlandsson, ekonom på Svensk Försäkring, i en presskommentar.

Arbetsgivarbetalda försäkringar har under det senaste året ökat med 3 procent. Detta trots lagförslaget om att förmånsbeskatta arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkringar.  

– Många arbetsgivare och anställda har nog svårt att förstå skälen till att sjukvårdsförsäkringen ska förmånsbeskattas hos den enskilde. De ser försäkringen som en del i att fullgöra det arbetsmiljöansvar som arbetsgivare har enligt arbetsmiljölagen, säger Eva Erlandsson.

 
28 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048