Folksam Tech Talent – nytt talangprogram för att säkra kompetens

Folksam har startat ett introduktions- och utvecklingsprogram tillsammans med Sigma Young Talent. Programmet heter Folksam Tech Talent och syftet är att trygga tillväxt och framtidssäkra specialistkompetenser inom it och teknik.

Deltagarna kommer att ges utbildning och coachning parallellt med att de arbetar, för att få en riktigt bra start på karriären. De kompetensområden som är i fokus är systemutveckling, arkitektur, IT-säkerhet, processutveckling och infrastruktur.

– Målgruppen är nyexaminerade med kompetenser inom den senaste tekniken. Vi vill att deltagarna i programmet bidrar till nytänkande hos oss och hjälper oss att visa vägen i förändringsresan mot att modernisera och digitalisera Folksam. För oss är programmet ett viktigt initiativ där vi ser fördelar med att använda oss av en samarbetspartner med redan etablerade kontaktvägar till studenter som målgrupp, säger Johan Rudén, CIO på Folksam, i en presskommentar.

Folksam samarbetspartner i detta projekt, Sigma Young Talent, ingår i it-konsultgruppen Sigma Group och fokuserar på talanger i början av sin karriär inom it och R&D. Man erbjuder marknaden juniora konsulter, konsultrekrytering och talangprogram. 

2 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048