Sex nya fonder med i Länsförsäkringars utbud

Länsförsäkringar utökar sitt utbud av värdepappersfonder med sex nya fonder. Fonderna kommer från de nya leverantörerna Wellington, Schroder och Robeco.

Länsförsäkringar delar upp sitt fondsortiment i ett rekommenderat utbud, som granskas och utvärderas särskilt noggrant, och i ett utökat utbud. Fonderna i det utökade utbudet kvalitetsgranskas däremot enligt en förenklad process.

Av de sex nya fonderna ingår fem i det rekommenderade utbudet och en i det utökade.

– Det är alltid roligt att presentera nya leverantörer och fler fonder, det ökar valfriheten för våra kunder. Vi ser kontinuerligt över fondutbudet och utvärderar vilka som skapar det mest attraktiva och konkurrenskraftiga erbjudandet. De nya fonderna håller alla hög kvalitet och kompletterar utbudet inom kategorierna globala aktiefonder, globala småbolag och Kina, säger Jim Rotsman, Chef Produkt, Länsförsäkringar Fondliv, i en presskommentar.

Parallellt med tillskottet av sex nya fonder gör Länsförsäkringar även en del andra förändringar. ERn fond flyttas från det utökade till det rekommenderade utbudet och två fonder flyttas i motsatt riktning.

Lannebo Europa Småbolag flyttas från det utökade utbudet och blir en rekommenderad fond eftersom den presterat väl under flera år och utvärderingen visar att fondens förvaltningsteam jobbar från en filosofi som bedöms som framgångsrik även framöver. Fonderna GAM Star China och Deutsche Invest Global Infrastructure flyttas från det rekommenderade till det utökade utbudet eftersom de inte avkastat enligt förväntan.

Det här är Länsförsäkringars nya fonder. Alla utom den sista ingår i det rekommenderade utbudet: 

Wellington Global Research

Wellington Quality Growth

Robeco BP Global Premium

Schroder ISF Global Smaller Companies

Schroder ISF China Oppertunities

Robeco Chinese Equties

21 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048