Skandiabankens intäkter sjunker – resultatet backar till 25 Mkr

Skandiabankens intäkter för andra kvartalet sjönk till 234 miljoner kronor, jämfört med andra kvartalet förra året då intäkterna uppgick till 245 miljoner kronor. Det framgår av bankens rapport i dag på morgonen. Resultatet sjönk från 40 miljoner till 25 miljoner kronor. 

Utlåningen till allmänheten har under första halvåret sjunkit till 58 628 (59 190) miljoner kronor. 

Bankens VD Johanna Cerwall luyfter i sin kommentar till bankens utveckling fram att banken lanserat nya tjänster och tagit fram en ny prismodell för bolån, kopplad till om man är tjänstepensionskund i Skandia: 

– Skandiabanken levererar en hög aktivitetsnivå för årets andra kvartal. Vi har lanserat produkter och tjänster som ökar kundvärdet, förbättrar kundupplevelsen och ökar effektiviteten i banken. En glädjande nyhet är lanseringen av vår nya strategiska prismodell för bolån. Den nya prismodellen är en större strategiförändring inom Skandia som knyter ihop människors två viktigaste privatekonomiska åtaganden – boende och pension.

I kommentaren säger hon också att bankens erbjudande när det gäller bolån inte har varit tillräckligt konkurrenskraftigt i relation till nya typer av bolåneerbjudanden. 

Sammantaget menar hon att potentialen framåt för banken är stor, och att det finns goda möjligheter att stärka positionen på marknaden:

– Den höga aktivitetsnivån har medfört att kostnaderna ökat jämfört med samma period föregående år, vilket har en negativ påverkan på lönsamheten. Kostnadsökningen sker dock enligt plan för att möta de investeringsbehov vi haft för att utveckla och anpassa vår verksamhet inför framtiden. Kreditkvaliteten är hög och kapitaliseringen är stark. Bankens finansiella ställning ger oss goda förutsättningar till att växa. Genom vår nya prismodell på bolån kan vi också attrahera ännu fler kunder. Sammanfattningsvis är jag nöjd med det första halvåret.

19 juli, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048