De kan få årets Östgötapris från Länsförsäkringar Östgöta

För tredje året i rad delar Länsförsäkringar Östgöta ut 175 000 kronor till initiativ som bidrar till trygghet. Nu har bolaget nominerat åtta initiativ som kan komma ifråga för priset. 

Östgötapriset har initierats av Länsförsäkringar Östgöta, och finns till för att stötta initiativ som bidrar till ökad trygghet i Östergötland.

Vid ansökningstidens slut hade Länsförsäkringar Östgöta fått in ett fyrtiotal ansökningar. En nomineringskommitté har gått igenom bidragen och valt ut de åtta nominerade kandidaterna: 

• Idrott Utan Gränser, Norrköping – arbetar för att barn och unga ska få tillgång till goda förebilder och meningsfulla fritidsaktiviteter – och bygga sin egen självkänsla.

• Shanazi Hjältar och Hjältinnor, Linköping – arbetar i vardag och verklighet för att uppnå en attitydförändring bland unga män och kvinnor som lever i hederskulturer.

• WeTalk UF, Linköping – ett initiativ från Ung Företagsamhet vars affärsidé är att föreläsa om det ökande problemet psykisk ohälsa, både för unga och deras föräldrar.

• Portalen i Norrköping – populär mötesplats i Norrköpingsområdena Hageby och Ringdansen som arbetar för integration genom att få ut människor i sysselsättning.

• IFK Motala Bandy – driver ett projekt som går ut på att få fler barn, oavsett bakgrund eller idrottserfarenhet, att åka skridskor.

• Bollihop, Linköping – arbetar för att alla ska ha samma möjligheter till fritidsaktiviteter, oberoende av kön, bakgrund, socioekonomisk situation eller bostadsort.

• Bu Cancer, Svärtinge – Med sin egen lillasysters sjukdom som drivkraft har 15-årina Tilde från Svärtinge samla ihop en hel miljon till kampen mot cancer.

• Linköpings Stadsmission – har startat ett skyddat boende med fokus på barn, för att även de ska ha samma rättigheter till skydd som vuxna som lever med våld i hemmet.

Vinnaren presenteras på det hållbarhetsseminarium som bolaget anordnar den 12 november 2018i  Linköping.

20 september, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048