Folksam lanserar ny flockförsäkring för ägare med många hundar

Folksam berättar att man i dag den 24 september lanserar en försäkring för hundägare med många hundar – en flockförsäkring. I försäkringen ingår en gemensam veterinärvårdsförsäkring och en möjlighet att teckna livförsäkring på hundarna.
– Det är roligt att vi nu har möjlighet att erbjuda en hundflocksförsäkring. Det gör att vi nu har ett alternativ för de som har många hundar och kan ge samma trygghet för alla i flocken, säger Jan Lindblom, marknadschef för djuraffären i Folksam, i en presskommentar.
Försäkringen kan tecknas både av privatpersoner och av ägare till en registrerad och godkänd kennel. Kravet är att minst fyra hundar ingår i den försäkrade flocken.
I försäkringen för kennelägare ingår också ett ansvars- och rättsskydd för kennlar i händelse av skadeståndskrav, något som ofta är en tilläggsprodukt i andra försäkringar.
Självrisk för veterinärvård uppgår till 3 000 kr + 25 procent av resterande skadekostnader per hund. Självrisk för ansvar och rättsskydd ligger på 3 000 kr + 25 procent av resterande skadekostnader. För livförsäkring tas det inte ut någon självrisk.

24 september, 2018
Gunnar Loxdal