Länsförsäkringar uppgraderar en fond och nedgraderar fyra

Catella Hedgefond uppgraderas i Länsförsäkringars fondutbud genom att flyttas till det rekommenderade utbudet. Samtidigt nedgraderas fyra fonder som inte har levt upp till förväntningarna.

Länsförsäkringar har genomfört ett antal förändringar av sitt fondutbud.

Fyra fonder flyttas från det rekommenderade utbudet till det utökade utbudet.

En fond blir rekommenderad, och ytterligare en fond upphör.

– Vi fortsätter att arbeta aktivt med vårt fondutbud för att öka valfriheten och kvaliteten. Ambitionen är att alltid erbjuda våra kunder attraktiva och konkurrenskraftiga fonder. Som ett led i det arbetet flyttar vi nu några fonder från rekommenderat till utökat utbud och även en åt andra hållet. Bytena görs efter noggrann utvärdering och syftar till att öka kvaliteten i vårt erbjudande. Kunderna kan dock fortsätta spara i fonderna, på så vis är det ingen skillnad mot tidigare. Vårt aktiva arbete löper vidare och vi siktar på att inkludera fler nya fonder under hösten, säger Jim Rotsman, Produktchef vid Länsförsäkringar Fondliv, i en presskommentar.

Den fond som flyttas från det utökade utbudet och nu blir rekommenderad är Catella Hedgefond. Enligt Länsförsäkringar beror detta på att den presterat väl och att förvaltningsteamet har bra förutsättningar även framöver.

De fonder som nedgraderas genom att flyttas från det rekommenderade till det utökade utbudet är BlackRock European, Fidelity America, Macquarie Asia New Stars och Standard Life GARS. Länsförsäkringar menar att de inte har levt upp till förväntningarna bland annat när det gäller avkastningen.

Fonden GAM Absolute Return tas bort helt från utbudet sedan fondbolaget handelsstoppat fonden och kommer avveckla den.

26 september, 2018
Gunnar Loxdal