Pär Holmgren utsedd till Årets miljöhjälte av WWF

Pär Holmgren, sedan tre år tillbaka naturskadespecialist på Länsförsäkringar, har fått utmärkelsen Årets Miljöhjälte av Värdsnaturfonden WWF i kategorin Klimat och ekologiska fotavtryck.

Världsnaturfonden WWF har delat ut priset Årets miljöhjälte sedan 2010. Kandidaterna nomineras inom två områden – biologisk mångfald och ekologiska fotavtryck. Dessutom nomineras en ung miljöhjälte.

Så här skriver WWF i sin motiveringen i kategorin Ekologiska fotavtryck: ”Pär Holmgren, brinner för klimatfrågan. Han sprider budskapet likt en svensk Al Gore och har satt klimathotet på kartan bland allmänheten. Med vishet och djup kunskap skapar Pär engagemang för en av vår tids viktigaste frågor; klimatförändringarna. Under klimatfrågans såväl högtryck som lågtryck, gör Pär den förståelig för många – han är en äkta miljöhjälte!”

Pär Holmgren säger i en kommentar att han inte ser sig själv som en hjälte men att han självklart är glad över utmärkelsen från WWF:

– För mig personligen är det kul att veta att mitt arbete gör avtryck, jag hoppas vara en inspiratör för allt fler så att vi snart når den kritiska massa som krävs för en tillräckligt omfattande omställning.

Du som är abonnent på Sak & Liv Premium kan här ta del av en längre intervju med Pär Holmgren.

3 oktober, 2018
Gunnar Loxdal