Brexitberedda! QBE Insurance startar ny filial i Sverige

QBE har startat en ny filial i Sverige, till bolagets nystartade belgiska dotterbolag. Bakgrunden är att bolaget vill vara förberett inför en möjlig hård Brexit. 

QBE Insurance-koncernen har haft verksamhet på plats i Stockholm via en filial sedan år 2009. QBE i Norden är specialiserat inom företagsförsäkring och levererar i dag ett brett urval av produkter inom egendom-, ansvar- och specialansvarsförsäkring, med inriktning på medelstora och större industriföretag, och nischbranscher med mer komplexa försäkringsbehov. QBE i Norden har i dag kontor i Köpenhamn och Stockholm med sammanlagt ett 20-tal anställda.

General Manager i Sverige för QBE Insurance är sedan i våras Maths Stanser, som då rekryterades från Aon med uppdraget att utveckla affären och hitta nya tillväxtområden.

Hittills har QBE:s affär i Sverige och Norden hanterats genom en filial i Sverige för det brittiska QBE-bolaget QBE Insurance (Europe) Ltd.

Nu har QBE registrerat en helt ny filial, QBE Europe SA/NV, som är filial för QBE-koncernens direktförsäkringsbolag i Belgien som startades tidigare i år. Maths Stanser är VD även för denna nyregistrerade filial. Bakgrunden till förändringen är behovet av att vara förberedd inför en möjlig hård Brexit.

Motsvarande omorganisation av försäkringsbolags filialer i Sverige och övriga Europa har skett under senare tid, med utgångspunkt från Storbritanniens utträde ur EU under nästa år.

QBE Insurance Group är Australiens största försäkringskoncern med kontor i 36 länder över hela jorden. Koncernen har i dag drygt 14 000 anställda och premieintäkter på 12 miljarder USD.

Här kan du hitta information från QBE om bakgrunden till de nystartade QBE-bolagen i Belgien.

9 oktober, 2018
Gunnar Loxdal